A kismamak hamarabb megerzik a fronthatast? Ilyenkor felmehet a vernyomasunk? (tudásbázis)
Én alapból a normálnak is az alsó határához közelítők közé tartozok. Egész terhességem alatt (most 37+4 vagyok) 3szor volt vérnyomás kiugrásom, mindháromszor front hatására. A csúcs múlthét hétfőn volt. Melegfrontra felment 140/88-ra. Viszont, visszamértem, és vissza is át később, a nap folyamán.
Hidegfrontnál mindig a vizet engedtem el (4. hónap óta vizesedek), illetve a kislányom sem hajlandó olyankor mocorogni. Elnyomja. Tartok is a holnaptól, mert holnap megyek CTG-re. Holnapra pedig nagy lehűlést jósolnak.
Tehát, nálam érezhetőek a frontok. Igaz, én a hidegfrontra amúgy is érzékeny voltam, de terhesség alatt a meleget is megérzem.
Nekem a várandóssággal együtt jött a magas vérnyomás.
Végigkísért egészen a szülésig, de "kordában kellett tartani". A szülésnél a doki rosszabbul volt, mint én, mikor megmérte a vérnyomásom... :-D
Szülés után kb. 1-2 hét múlva normális lett, még gyógyszert sem kellett többé szednem.
én is megéreztem, nehezen is született meg a Babám.
A Dokim mondta, hogy rossz, szeles idQt, Qk is megérzik bennünk :(
én,14hetes voltam,és a viharokat megéreztem,fájt a
fejem,és hánytam elmult a vihar utána jól voltam..
Nem törvényszerű, de gyakran előfordul, hogy a terhesség alatt jelentkező magas vérnyomás és vércukorprobléma későbbi magasvérnyomás-betegséget, cukorbetegséget jelez előre.
Sajnos nekem bejött. A második gyerektől kezdve voltak vérnyomásproblémáim, erre jött egy kis stressz (vagy nem is olyan kicsi?), és ma már csak gyógyszerekkel tudok élni.
Szóval mostantól nagyon vigyázz magadra!