Továbbtanulás GYES alatt!? (beszélgetés)
Valaha volt olyan,ohgy bizonyos feltéelekkel a munkaügyin kersztül ingyenese lehetett OKj-s szakmát tnaulni kismamának is. De júl-ban mindn munkaüfyis tanfolyamot befagyasztottak bizonytalan időre.
2006-ig volt ingyenes a ksimaámnak a felső oktatás. Én így szereztem a másoddiplomám. Ma már ez sincs így... nah erre vállaljunk gyereket és akarjunk tanulni.
Van olyan, ahol OKJ-s tanfolyamot kedvezménnyel lehet megcsinálni a kismamáknak, de ingyen már nincs semmi, csak a főiskolán több pontot kapsz a gyerekre, egészen pontosan 40-et.
Egyébként Én most kezdem a suli szeptemberben, ha felvesznek, mert pótfelvételiztem, elvileg megvan a pontszámom. :-)
Sziasztok!
Én is gyed alatt tanultam, és nem volt ingyenes, még azt sem mondhatom hogy bármi támogatást kaptam volna.
Szia,
régen így volt (legalábbis egyetemi, főiskolai szakoknál), de 3-4-5 éve megszűntették ezt sajnos. Pedig pont most érintene engem is és nem mindegy, hogy 150 ezer egy félév vagy esetleg az állambácsi támogatna. (mondhatnák, hogy egyet már támogatott, ne legyek telhetetlen)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Van-e köztetek aki esetleg Gyes alatt végzett el valami tanfolyamot?Azt hallottam gyes alatt akár ingyenesen is ellehet végezni szakokat,erről tudtok valamit?
További ajánlott fórumok:
- Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után
- Ha Gyesen/Gyeden lévő kismama terhes lesz, és a Gyes vagy Gyed ideje alatt szül, milyen járulékokban részesül az utolsó szülést követően?
- Hallottatok már olyat, hogy valaki unatkozzon a GYES alatt?
- Szerintetek sokat veszt az, aki levelezőn tanul főiskolán/egyetemen és nem nappalin? Vagy aki egyáltalán nem megy továbbtanulni?
- Jogi irányú továbbtanulás...
- Szerintetek igaz, hogy GYES-en lévő anyukáknak ingyenes a főiskolai továbbtanulás?