Törpenyuszi tulajok segítsetek!!!!!! (beszélgetés)
Nem gáz, valószínűleg vitaminhiányos és nem kiegyensúlyozott annyira az étrendje. Ha még extrán büdös is, akkor tessék cukorszegény, szénagazdag fogyira fogni.
De nem orvosi eset, a nyulak nem pisilnek vért, max a széklet lehet pirosas, de az sem vér általában, hanem a répa színezőanyaga.
Kapott répát mostanában?
Az enyémnek attól szokott pirosas lenni a pisije.
Az ételek nem nagyon színezik a vizeletet (emberben legalábbis), bár ha extrém ételeket eszik, talán lehet. De az étel elfogyasztását követően pár órán belül meg kell szűnnie a vizelet színelváltozásának (tehát ha olyat eszik, ami színezi a vizeletet, akkor a vizelete pár óráig lehet színes, de utána már rendeset kell pisilnie; szerintem 12 óra elteltével mindenképp, de ez részben hasraütés a részemről).
Felfázás is lehetséges, de lehet, hogy a veséjével van valami egyéb, izomkárosodás is okozhat ilyet.
Köszönöm! Igen én is gondoltam rá, de embernél a felfázás jelentkezhet véres vizlettel nem? Egyszer már volt ilyen neki egy napig, de el is múlt.
Vagy ehetett valami olyan dolgot, amit nem kellett volna? Már jó idő van, kint van az udvaron, lerágott egy-két bokrunkról rügyeket. Lehet attól van?
Szia!
Ha nem szed semmiféle olyan gyógyszert, ami a vizeletet elszínezheti, akkor mindenképp vidd el orvoshoz! Több dolog is lehet, nem érdemes találgatni.
(Nincs nyulam, orvostanhallgató - emberorvos - vagyok.)
További ajánlott fórumok:
- Miért halhatott meg a törpenyuszim?
- Ha kiengedem a ketrecéből szobatiszta oroszlánfejű törpenyuszimat, mit játszhatok vele?
- Van otthon törpenyuszitok? Kérdeznék! : )
- Három hónapos törpenyuszim hátsó lábai szétcsúsznak! Vajon mitől?
- Ismer valaki olyan helyet, ahol törpenyuszikat befogadnának hobby tartás céljából?
- Holand törpenyuszit szeretnék venni. Hol és mennyiért lehet kapni?