Torokfájás ásványvíztől (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Mostanában nekem is sokat fáj a torkom (kapar - ég) és a Férjem mondta, hogy lehet, hogy a szénsavas víztől. Látom, más is küszködik ezzel a problémával... Én Nestle Aquarelt iszom már nagyon hosszú ideje és szénsavasat. A folyadékbevitelem 99%-át ez adja szerintem, mert csak alkalmanként iszom tejet vagy kakaót illetve teát, de amúgy mindíg csak a szénsavas víz.... Az itt olvasottak alapján le fogok állni vele és kíváncsian várom, hogy elmúlik - e a problémám?
Szia Hoxa!
Bocsi ezt nem tudtam, akkor ha akarod töröld ki a hozzászólásomat. szia keki
<a href="http://www.bioszallito.hu/Aquaphor-Modern-viztisztito?termek-891" target="_blank">Viztisztító készülék</a>
Az én portálomon ugyanis én reklámozhatok... (Kekinek)
Próbáltad már a fonyódi forrásvizet?
Szerintem nagyon jó ízű (szénsavmentes változat).
Mi sem szoktunk csapvizet inni,és ha szénsavas ásványvizet választunk,akkor is inkább az alacsonyabb na-tartalmút választjuk.
Egyébként főleg télen(a fűtésszezon miatt)könnyen kiszárad,begyullad az ember torka és nyálkahártyája.
Ilyenkor a szénsavas,cukros és ásványi anyag tartalmú italok csípő,égő érzést,fájdalmat okoz nyeléskor.(Ugyanúgy,mint mandulagyulladáskor vagy mandulaműtétkor is.)
Bár ez is érdekes,mert amikor laryngitise van a gyerekeknek,épp calcium injekciót kell inniuk,illetve sóoldatot kell inhalálni gépben.
Köszi a válaszokat! Én is gondoltam ásványianyagra, bár épp fordítva, hogy talán valamiből túl sok van..
Nekem az Apenta sosem ízlett (bár akkoriban, mikor Apentát vettünk, még csak szénsavas volt). Utána Szentkirályit vettünk, de Naturaquát is ittam. Mindkettőtől fájt a torkom. Most próbáltam ki a Nestlé Aquarellt, mivel kevesebb benne a nátrium, de igazság szerint semmi nem változott :(
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, ti is tapasztaltatok-e hasonló dolgokat, mint én.
Én legjobban vizet szeretek inni, de a pesti víz - szerintem - már évek óta ihatatlan (legalábbis büdös). Úgyhogy áttértünk az ásványvízre, de szigorúan szénsavmenteset iszom :) Sajnos azonban van egy problémám vele, hogy megfájdul tőle a torkom. Kellemetlen, nyomás alapú, reszelős fájás (persze nem nagyon erős, de kellemetlen), hogy a nyelés is rosszul esik.
Nem tudtam rájönni, melyik összetevővel lehet baj. Próbáltam alascony nátrium tartalmú vizet, de uaz történt.
Egyáltalán nem iszom hidegen, szobahőmérsékleten iszom a vizet.
Valakinek volt már hasonló problémája, vagy van ötletetek, mitől lehet ez?
üdv.
V.
További ajánlott fórumok:
- Káros-e a túlzott ásványvízfogyasztás vagy sem?
- Melyik a legjobb ásványvíz a mindennapi fogyasztáshoz?
- Tápszer: csapvízből, ásványvízből, babavízből?
- Köhögésre, torokfájásra mit tudtok ajánlani?39 hetes terhes vagyok...
- Szinte képtelen vagyok meginni bármilyen vizet! (legyen az csapvíz, ásványvíz, forrásvíz...)
- 4 hetes babának ajánlanátok valamit torokfájásra?