Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Torna gerincsérvvel fórum

Torna gerincsérvvel (beszélgetés)

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Channa*)
ma 15:31
Hogyan lehet a gerinc melletti izmokat erősíteni anélkül hogy terhelném a gerincem.?
5. Channa* (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:33

Nem biztos, hogy le kell mondanod erről, de arra figyelj, hogy a gerinc melletti izmokat erősítsd folyamatosan, akkor nem lesz gond a súlyzózással sem.

Most azért ne súlyzózz, de tornázz!

Az első évben én mindenre is figyeltem, de utána már én is simán emelgetek, volt olyan, hogy 1,5 köbméter sódert ellapátoltam és semmi bajom nem lett, de ehhez erős hátizom kell!

4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Channa*)
ma 14:24
Köszi a választ. 2013-ban diagnosztizálták a kettő db.gerincsérvemet.Akkor be kellett feküdnöm 10 napra a kórházba infúziós kezelésre il.fizikoterápiára. Az nagyon jó volt.Mindig is tornáztam, futottam szóval imádok mozogni. Kb.egy éve kezdtem súlyzós edzésbe, de minimális súllyal. 25 kilóval guggolok.De úgy látszik nem kellett volna még ennyivel sem mert nagyon fáj bal oldalon a derekam és ami nagyon aggaszt az az hogy a lábamba is kisugárzik a fájdalom. Voltam orvosnál de csak gyógyszert írt fel. Annyira szeretem ezt a fajta mozgásformát, és annyira elkeserít hogy valószínű le kell erről mondanom.
ma 14:07

Nekem 5 db porckorongsérvem van.

Igen, szoktam mozogni, azaz tornázni, futni, kerékpározni és mindent.

Amennyiben mostanság derült ki, azaz még tüneteid vannak, akkor az első lépés az, hogy a gyulladás megszűnjön/enyhüljön. Nekem 1 hétig kellett szednem a gyógyszert, majd kezdhettem a gyógytornát. Hetekig, minden reggel gyógytornáztam, majd miután már megtanultam a feladatokat, otthon is csináltam minden nap.

A gyógytorna arra kell, hogy a gerinc melletti izomzat megerősödjön.

Amikor már az izom erősítését hatását éreztem, azaz szinte nem voltak fájdalmai, el kezdtem erősítő tornát végezni, minden eszköz nélkül. Főleg hasizom gyakorlatokat, mert ez a hátizmokat is erősíti.

Kb. 1 év múlva kezdtem súlyzós edzéseket is csinálni, bár én annyira nem szeretem és csak kis súlyokkal edzek és kevés gyakorlatot, de minden mást csinálok. Nem azért, mert nem bírom vagy nem lehet, hanem azért, mert nem szeretnék túl izmos lenni;)

Én azt mondom, hogy kb. ilyen sorrendben csináld.

Ha, a diagnosztika már régen volt, évekkel ezelőtt és csak azért kérdezed, mert azt hallod, hogy a gerincsérvesek csak pihenjenek, akkor ezt felejtsd el!

A gerincbetegeknek is a mozgás a legfontosabb!!!

ma 13:22

Súlyt emelni nem igazán kellene.

Kerékpározhatsz, futópadot hasznalhatsz, láberősítőt,karerősítőt.

Sziasztok. Azokhoz szól a kérdésem akiknek gerincsérve van. Ti szoktatok aktiváló sportolni valamit, esetleg súlyzó edzéseket végeztek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook