Volt már valakinek gerincsérve, vagy hasonló gerincbetegsége? Mik a tünetek? (beszélgetős fórum)
Tényleg furcsa. A beutalóval valóban mehet máshová is, nem csak ahova tartozik.
Érdekes, mert a sérvet pl. az MR inkább kimutatja, míg a röntgenen a legtöbb esetben nem látszik. Csak hát az a vizsgálat olcsóbb...
Ne haragudj meg érte,de egy kicsit felháborító a háziorvosod hozzáállása.Ezek komoly tünetek még egy laikus számára is sokat mondanak a betegségedről.
A pisi dolog tipikus gerinc tünet a zsibbadással és és a fájdalommal együtt!Szerintem ne húzd az időt.Az MR sem mutat meg mindent.Nekem el van csúszva két csigolyám,az MR-en is látszik valamennyire de a sima röntgenen teljesen egyértelmű.
Az ország minden tájáról oda tartoznak a betegek mert ez egy központilag üzemeltetett speciális intézmény!
Körzeti orvos beutal a neurológiára és onnan utalnak tovább a Gerincgyógyászati Központba.
Végig jártam az utat már kétszer.Az a legjobb hely,ahol a gerincbetegeket kezelik.Vagy esetleg még az Amerikai uton lévő.
Az igaz, hogy meggyógyulni lehetetlen ebből a betegségből, de sokat lehet javitani az állapoton.
Én gyógytornával hoztam helyre magamat, és már 10 éve szinte semmi gondom.
Valóban szabad orvos választás van, igy nem kötelezhetnek, hogy egy nem alapos orvoshoz menj!
Sajnos 10 évig én is igy voltam, aztán mentem a sport kórházba, ott ajánlották a gyógytornát. Az én dokim azt mondta, hogy amikor a bénulás beindul, akkor csak műtét lehetséges. Irtad, hogy vizelet problémáid is vannak/voltak. Ezzel nem lehet játszani. A saját értekedbe keress egy jó orvost mielőbb!!!!
Még a végén tolókocsiba kötsz ki.
A röntgent az Árpád kórházban csinálják,és onnan a neurológiára kell mennem.
A reumára beutaló kell.
Nem tudom hova jársz dokihoz.
Honvéd kórház, vagy sport kórház. Mindkét helyen nagyon jó orvosok vannak.
Porckorong sérvere gondoltam. Annak a tipikus tünetei.
Hol laksz?
Igen tudom,pont ez az amitől tartok,hogy a röntgen semmit nem ér..
Hívtam másik orvost de nem oda tartozok így elküldött..
Jártam arra is,most még nem küldtek csak röntgenre.
Mert még nem tudják mi a baj..
De ez így nem jó..
A bal vádli fele akkora mint a jobb ahogy az izom elsorvadt attól,hogy nem használtam sokáig,mint most sem tudom.
Így nehéz élni,hogy tudom bármikor ilyen helyzetbe kerülhetek és nincs rá megoldás..
Áramos kezeléstől,infúzióktól,tornáktól,de ezt 3 hónap alatt tudták csak visszahozni..
Egyértelmű tünetek de mire?
Most azt mondák vagy a térdemben nyom valami egy ideget,vagy a gerincemben..
Hogy lehet, hogy nem tudják megállapítani, hogy ez a bajod vagy sem?
Ezek szerintem egyértelmű tünetek, és ezen csak műtét segít!!!
Mitől javult az állapotod 2005-ben?
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- Mik a gerincsérv jelei, tünetei?
- Ez most gerincsérv-vagy valami más?
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Gyulladások, bélgyulladás, izületi gyulladás. Keresek hasonló tünetekkel élőket.
- Epepolip okozhat epekövességhez hasonló tüneteket?