Tégla építésű lakásban vajon hallják az alsó szomszédok, ha tornázok? (beszélgetés)
Itt a felnottek jarasa nem hallatszik, de nyakam ra, hogy ot is padloszonyeg van, ami nem csak elnyeli a hangokat, de meghozza a cipo levevesi kedvet.
A kisfiu fut, ha elemeben van, az mas, mint a jaras.
A budi lehuzast hallom, mas reszletet nem.
Regen az oreganyamal a panelban a furdoben tobbet lehetett hallani, de a budiban mindent. Az a jo kis badog, amit a szerelvenyek eltakarasara hasznaltak, ugy vitte a hangokat, hogy meg erteni is lehetett mindent mit beszelnek, lent, fent.
Na, most hallom, van ennek a gyereknek hangja, csak eddig lecsusztam rola :D
Folottem egy kisgyerekes csalad lakik, mivel sokszor kelek 4-kor, sokszor alszok mar 8-9 korul. A kissrac olyankor meg siman jatszik, neha rohangaszik (nem faltol falig, mint az orult, es nem kiabal, nem kalapal, nem mondanam, hogy zajong). Nem mondom, hogy nem tud zavarni, de nem az o hibaja, hogy nekem korabban kezdodik a tollas bal, mint egy ovisnak.
Most, hogy szabadsagon vagyok, es keso estig zombi maratont rendezek, es hasonlok, talan aludnek tovabb neha, de a lurko mar fent van. Reggel 8-9 fele sem mondanek erre semmi rosszat.
Szerintem a 8-9 este meg tejesen rendben van. Ha 9 fele elalszik a gyerek, es 6-kor kell kelnie, akkor is tud 9 orat aludni.
Amig az ex-"aposomnal" laktam, az volt a szabaly, hogy este 8 utan nincs mosogatas. Megvar az a mosatlan par tanyer. A konyha mosogatos fala mellett a szomszed haloja volt, aki koran szokott kelni, es a falak eleg vekonyak voltak. Meg lehet beszelni az ilyesmit.
3 evesnek csak el lehet magyarazni, hogy a szomszed tornazik, es attol a zajtol nem kell felni.
Szent ég!
Nem gondoltam volna, hogy a lépegetés is hallatszik.
Nem bírnám.
Mikor beköltöztem, feljött hozzám az alattam lakó, hogy a lakásban tegyem le az utcai fapapucsot, mert zavarja, hogy végig döngetek vele. Mondtam neki, máshova csöngessen, mert nekem olyan nincs.
Bár igaz, hogy ez nem tégla, de célszerű egyeztetni az alsó lakóval.
Nem az számít miből épult, hanem a födém milyen.
Sok helyen nem jól van szigetelve, akkor minden hallatszódik, de ahogy Fat B. P. javasolta, kérdezz rá az alattad lakótól. Ha le is hallatszódna, szívesebben viselné el, ha tudja figyelmes vagy, érdekel a nyugalma.
Ez sok mindentol fugg, a padlotol, a haz szerkezetetol, de ha nem kifejezetten ugralos, vagy nem lehetetlen idoben csinalod, amikor zavarod az alattad lakot, nincs gond.
Nekem a parom a reggeli gyakorlatai kozt van nemi kendo is, ami zajos. Miutan bekoltoztunk, lement az alattunk lakohoz es megkerdezte, hogy zavarja-e. A bacsi megmondta, hogy nem, olyankor mar reg fent van, es orult, hogy szemelyesen bemutatkozott a parom. Szerintem ez a legegyszerubb. Innen ugysem halljuk amit csinalsz.
További ajánlott fórumok:
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Problémás szomszédok....
- Nektek is van "jó" szomszédotok?
- Áztatjuk az alsó szomszédot a panelban
- Második emeleti téglaépítésű lakásban mennyire teherbíró a födém?
- Tégla építésű lakásban, a régi konvektoros fűtés helyett ki lehet-e építeni a cirkó fűtést? (kémény nincs)