Töltött, rántott mángoldlevél salátával recept
A Töltött, rántott mángoldlevél salátával hozzávalói:mángold levelek /vagy szép nagy spenót/
krumpli
vöröshagyma
tojás
só
bors
őrölt paprika
liszt
zsemlemorzsa
étolaj
A Töltött, rántott mángoldlevél salátával elkészítési módja:
A megmosott leveleket forró vízbe mártom egy pillanatra, ez idő elég arra, hogy kicsit megpuhuljon. Apró kockákra vágott krumplit olajban megsütök, egy kis fej vöröshagymával együtt. Egész tojásokat felverek,megsózom, s ráöntöm a kisült krumplira. Kis halmokat rakok az egymásra helyezett mángoldlevelekre, jól megborsozom, kevés őrölt pirospaprikát is szórok rá, majd feltekerem a leveleket. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatom, forró olajban kisütöm. Friss zöldségekből, jelen esetben paradicsomból, lilahagymából és mángoldlevelekből salátát készítek, amit csak sóval ízesítek és pár csepp olajat teszek hozzá.
Fotó megtekinthető a naplóm 325.bejegyzésében.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. jún. 13. 15:25
A töltött, rántott mángoldlevél salátával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.