Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött, rántott mángoldlevél salátával recept

Töltött, rántott mángoldlevél salátával recept

A Töltött, rántott mángoldlevél salátával hozzávalói:
mángold levelek /vagy szép nagy spenót/
krumpli
vöröshagyma
tojás

bors
őrölt paprika
liszt
zsemlemorzsa
étolaj


A Töltött, rántott mángoldlevél salátával elkészítési módja:
A megmosott leveleket forró vízbe mártom egy pillanatra, ez idő elég arra, hogy kicsit megpuhuljon. Apró kockákra vágott krumplit olajban megsütök, egy kis fej vöröshagymával együtt. Egész tojásokat felverek,megsózom, s ráöntöm a kisült krumplira. Kis halmokat rakok az egymásra helyezett mángoldlevelekre, jól megborsozom, kevés őrölt pirospaprikát is szórok rá, majd feltekerem a leveleket. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatom, forró olajban kisütöm. Friss zöldségekből, jelen esetben paradicsomból, lilahagymából és mángoldlevelekből salátát készítek, amit csak sóval ízesítek és pár csepp olajat teszek hozzá.

Fotó megtekinthető a naplóm 325.bejegyzésében.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött, rántott mángoldlevél salátával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook