Milánói karfiol - ahogy én készítem recept
A Milánói karfiol - ahogy én készítem hozzávalói:1,5 kg karfiol
3 tojás
3 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
zsemlemorzsa
só, bors, margarin a jénai kikenéséhez
A Milánói karfiol - ahogy én készítem elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedtem, sós vízben kifőztem. Egy jénai tálat margarinnal kikentem, beletettem a karfiolt, majd ráöntöttem a tejföl-tojás-só-őrölt bors keveréket. 5 dkg reszelt sajtot szórtam rá. Zsiradékon pirított zsemlemorzsát szórtam a tetejére és sütőben kb. 20 percig sütöttem, míg a tojásos keverék megszilárdult.
Tálaláskor még ki-ki tejföllel, reszelt sajttal gazdagíthatja.
Nagyon laktató, kiadós étel.
Fotó megtekinthető a naplóm 442. bejegyzésében.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. jún. 10. 08:59
A milánói karfiol - ahogy én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.