Töltött, rántott gomba recept
A Töltött, rántott gomba hozzávalói:Kissé domború gombafejek
maradék főtt, vagy sült hús
1-2 szem főtt burgonya
1 alma
1-2 ecetes uborka
tejföl
majonéz
só, bors, citromlé
a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
olaj
A Töltött, rántott gomba elkészítési módja:
A gombafejeket megtisztítjuk, kissé besózzuk. A húst feldaraboljuk, a burgonyát, hámozott almát, és az uborkát hozzá reszeljük. A tejfölből, majonézből,kevés sóval, borssal, pár csepp citromlével kissé sűrűbb tartárt készítünk és a töltelékhez keverjük. A tölteléket a gombába töltjük úgy, hogy púpos legyen, így gömb formát kapunk. Ezt bepanírozzuk és forró olajban hirtelen kisütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2009. febr. 2. 17:48
A töltött, rántott gomba elkészítési módja és hozzávalói.