Töltött krumpli tojássárgájával recept



- személyenként 2-3 szem burgonya
- margarin/vaj
- sajt
- amennyi krumpli annyi tojássárgája
- só
A Töltött krumpli tojássárgájával elkészítési módja:
A krumplikat héjában megfőzöm. Odafigyelek a válogatásnál, hogy egyforma nagyságúakat válasszak, hogy egyszerre főjenek meg. Forrón meghámozom őket, majd kicsit hűlni hagyom. Amikor már megfoghatók, kalapjukat levágom és mokkáskanállal kikaparom a belsejüket egy tálba úgy, hogy ne lyukasszam ki őket. Megkenem a krumplik belsejét gazdagon vajjal/ margarinnal majd a belsejébe rárakok egy szelet sajtot(kicsit vastagabbat) majd belenyomkodom végül a tojássárgáját rárakom a tetejére, kicsit megsózom és mehet is a sütőbe. Szép pirosra sütöm kb 15-20perc közepes hőmérsékleten.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 43d02447da, 2009. febr. 9. 08:12
A töltött krumpli tojássárgájával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.