Töltött kelkáposzta 2. recept
60 perc
A Töltött kelkáposzta 2. hozzávalói:
1 fej kelkáposzta
3 db sárgarépa
egy kis fej hagyma
6 szelet sovány bacon szalonna
kevés olíva olaj
reszelt parmezán sajt
só bors
A Töltött kelkáposzta 2. elkészítési módja:
Nyolc szép levelet leszedünk a kelről. Forró víz felett tésztaszűrőben 4-5 percig pároljuk. Papírtörlőn leszárítjuk. A maradék kelt, a répát, és a hagymát apróra vagdaljuk. Olíva olajon megpároljuk, miközben hozzáadjuk a csíkocskákra vágott bacont. Sózzuk, borsozzuk. Ha puha, a leveleket megtöltjük ezzel a töltelékkel. A nyolc töltött kelt tepsibe, hőálló tálra tesszük, megszórjuk parmezánnal, és 15 percig erős tűzön sütjük a sütőben. Aki szereti, a parmezán mellett még tejfölt is tehet a tetejére.
A kelkáposzta a szénhidráton kívül értékes ásványi sókat, vitaminokat (Béta-karotin
C-, E- és többféle B-vitamin), vasat is tartalmaz.
Magas rost- és kis energiatartalma miatt fogyókúrázók és cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. márc. 24. 10:13
A töltött kelkáposzta 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.