Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta gombóc, a hús és rizs arányai? fórum

Töltött káposzta gombóc, a hús és rizs arányai? (tudásbázis)

ma 12:11

Azt javaslom nézz a neten recepteket és ami szerinted a leginkább megfelelne az ízlésednek azt használd.

Szoky konyhájából szoktam lesni, de keress a töltött káposzta recepteket!

Jó étvágyat az ételedhez!

8. Enissa (válaszként erre: 7. - Tumbo2)
ma 12:02
De egy friss háziasszony még ránézésre sem tudhatja. :)
7. tumbo2 (válaszként erre: 2. - Channa*)
ma 11:46
én is ,egy kiló káposzta,egy kiló darált hús,rizs ,hát amennyit megkíván.úgy ránézettre.
ma 11:41

A hús egyharmada kb. a rizs. Nyers rizst használok (amit előtte alaposan átmosok) és egy tojást is teszek hozzá.

Anyukámtól így tanultam, megfő, átfő, nem lesz kemény, nem esik szét.

5. globus (válaszként erre: 4. - Channa*)
ma 10:55

Ha megfő a hús, ugyanúgy összeáll.

Nekem a nyers rizzsel készítést nem sikerül eltalálni, meddig főzzem, megdagad-e, mennyire, ha kicsit több kerül bele, kemény lehet. Előfőzöttnel jol látható az adagolás. Vasárnapi rizsköret maradékot is felhasználom pl. töltött paprikához. Amibe szintén gombócokat teszek, paprikát csak belefőzöm az íz kedvéért.

4. Channa* (válaszként erre: 3. - Globus)
ma 10:36
De akkor nagyon trutyis lesz a töltelék. Szerintem. Mi úgy nem szeretjük...
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:58
Ha előfőzöd a rizst, sosem ér meglepetés, és adagolása könnyebb.
ma 09:27

Tojás nem kell bele, azaz én sosem teszek tojást a töltöttkáposzta gombócba.

Rizst csak úgy szórok bele, nem tudom az arányokat, de ha kb., akkor úgy 1 harmada a húsnak, azaz 1 kg húshoz 20-30 dkg.

1 kg húshoz, mennyi tojás, és mennyi rizs kell, hogy ne legyen kemény a gombóc, de szét se essen?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook