Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta gombóc, a hús és rizs arányai? fórum

Töltött káposzta gombóc, a hús és rizs arányai? (tudásbázis)


dec. 26. 13:20
Sziasztok! Végül, félig megfőztem a rizst, 1 kiló húshoz 1 bögrével tettem, tökéletes lett! :)
dec. 24. 08:28
en piciket elore fozom a rizst es fustolt kolbaszt is teszek bele.
23. asztanaviszta (válaszként erre: 12. - Channa*)
dec. 24. 08:18

Ahány ház annyi töltött káposzta/kocsonya/lecsó.

Te nem főzöd a rizst én igen.

Mindkettőnk káposztája tökéletes.

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Myra)
dec. 24. 07:47
Szia! A neten sok jó recept van. Én azért tettem fel a kérdést, mert mindegyik másképp írja a rizst. Az alaprecept szinte ugyanaz. :)
21. Myra
dec. 23. 23:37
Én is szeretnék töltött káposztát csinálni, de nem tudom hogy kell?
20. Channa* (válaszként erre: 15. - Globus)
dec. 23. 20:01

Abba viszont nem kell füstölthús sem.


A nénikéim szoktak ilyet csinálni, ők nem főzik előre a rizst. Én még sosem főztem, pedig szeretem;)


Ja, mi szeretjük a a leveles káposztát is, mármint azt, amibe töltjük.


A férjem anyukája szabolcsiast csinált, így én is azt szoktam.

Savanyúkáposztásat, még sosem főztem...

dec. 23. 19:33
Én még nem főztem töltött káposztát, de kedvet kaptam hozzá ahogy olvastam a válaszokat. A töltött paprika meg a kedvenc ételem.
18. Enissa (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 23. 19:24
Neked is boldog ünnepeket! 🤶 🎄 Majd írd le milyenre sikerült.
dec. 23. 19:00
Nagyon köszönöm mindenkinek! Nem fogalmaztam pontosan, én sem töltöm levelekbe a gombócot, nem szeretjük úgy. De hasznosak voltak, amiket írtatok, még egyszer, köszönöm, jó főzőcskézést, és boldog ünnepeket Nektek!
16. Enissa (válaszként erre: 15. - Globus)
dec. 23. 17:39
Nálunk sem szereti senki, akkor minek? Jó az gombócnak is, a káposzta, az ízesítés adja az ízét.
15. globus (válaszként erre: 12. - Channa*)
dec. 23. 17:33
Jaaa, hát én nem a töltött káposztára asszociáltam, hanem magára csak a gombócra. Sosem főztem levélbe tekertet, de még anyu sem, valószínűleg nagymamától tanulta a tekercselés feleslegességét :)
14. Enissa (válaszként erre: 13. - Channa*)
dec. 23. 17:01

Tök mindegy, az ízesítés a lényeg. És nem esik szét gombócként sem tojás nélkül sem.

A töltött paprika is az ízétől töltött, ha belefő a paprika. abban sem esik szét , és a fasírt sem eszik szét tojás nélkül.


Erre egy véletlen alkalmából jöttem rá, elfelejtettem beletenni, és éppen úgy egyben maradt.Azóta kihagyom, nem spórolásból, csak minek, ízén nem változtat?

dec. 23. 16:56

Ha a töltött káposzta levélbe van csavarba (ettől töltött a káposzta;)), akkor nem kell tojás.


Ha gombócos káposztát csinálunk, akkor kell 1 db tojás, hogy ne essen szét a gombóc. Ez utóbbi viszo9nt nem töltött káposzta.

12. Channa* (válaszként erre: 5. - Globus)
dec. 23. 16:55

Régebben a paradicsomos húsgombócnál/töltött paprikánál félig megfőztem a rizst, de mire megfőtt minden, addigra a rizs málós volt. Nem szeretem a rizst, ha olyan mázgás vagy milyen.


A töltött káposztát órákig kell főzni a füstölthús és a káposzta miatt is, ezért nem szabad a rizs megfőzni előtte.


Persze, mindenki csinálja úgy, ahogy szokta, ahogy neki ízlik, de szerintem az már egy újragondolt töltött káposzta, amikor eltérünk az alaprecepttől. Én a teljesen hagyományos ételeket részesítem előnyben, azaz csak azokat eszem meg.

11. matutinem (válaszként erre: 10. - Asztanaviszta)
dec. 23. 15:59
Én sem főzőm levélbe csomagolva, de szálas káposztába forgatom . Így biztos nem esik szét.
10. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 23. 14:28

Én 1 kiló húshoz 20 dkg félig főzött rizst teszek és 2 tojást.

Nem kemény a gombóc és nem is esik szét. (nem teszem káposzta levélbe)

dec. 23. 12:11

Azt javaslom nézz a neten recepteket és ami szerinted a leginkább megfelelne az ízlésednek azt használd.

Szoky konyhájából szoktam lesni, de keress a töltött káposzta recepteket!

Jó étvágyat az ételedhez!

8. Enissa (válaszként erre: 7. - Tumbo2)
dec. 23. 12:02
De egy friss háziasszony még ránézésre sem tudhatja. :)
7. tumbo2 (válaszként erre: 2. - Channa*)
dec. 23. 11:46
én is ,egy kiló káposzta,egy kiló darált hús,rizs ,hát amennyit megkíván.úgy ránézettre.
dec. 23. 11:41

A hús egyharmada kb. a rizs. Nyers rizst használok (amit előtte alaposan átmosok) és egy tojást is teszek hozzá.

Anyukámtól így tanultam, megfő, átfő, nem lesz kemény, nem esik szét.

5. globus (válaszként erre: 4. - Channa*)
dec. 23. 10:55

Ha megfő a hús, ugyanúgy összeáll.

Nekem a nyers rizzsel készítést nem sikerül eltalálni, meddig főzzem, megdagad-e, mennyire, ha kicsit több kerül bele, kemény lehet. Előfőzöttnel jol látható az adagolás. Vasárnapi rizsköret maradékot is felhasználom pl. töltött paprikához. Amibe szintén gombócokat teszek, paprikát csak belefőzöm az íz kedvéért.

4. Channa* (válaszként erre: 3. - Globus)
dec. 23. 10:36
De akkor nagyon trutyis lesz a töltelék. Szerintem. Mi úgy nem szeretjük...
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 23. 09:58
Ha előfőzöd a rizst, sosem ér meglepetés, és adagolása könnyebb.
dec. 23. 09:27

Tojás nem kell bele, azaz én sosem teszek tojást a töltöttkáposzta gombócba.


Rizst csak úgy szórok bele, nem tudom az arányokat, de ha kb., akkor úgy 1 harmada a húsnak, azaz 1 kg húshoz 20-30 dkg.

dec. 23. 09:24
1 kg húshoz, mennyi tojás, és mennyi rizs kell, hogy ne legyen kemény a gombóc, de szét se essen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook