Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Titeket aláztak már meg vagy közösítettek ki? fórum

Titeket aláztak már meg vagy közösítettek ki? (beszélgetés)

15. f6bc3125a2 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 18. 12:36
Meg kell tanítani őket, hogy kiálljanak magukért.
dec. 18. 10:57
Is-is, de nem foglalkozom vele.
13. L’Engel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 18. 10:06

Velem általános iskolában bántak rosszul az osztálytársaim, kiközösítettek. Akkor nem értettem, hogy miért. Ma már visszatekintve észreveszem azokat a viselkedésbeli jegyeket, amik miatt kissé másnak láthattak. Azóta tudatosan elkerültem ezeket, változtattam egy kicsit magamon, és soha többé nem volt gondom a beilleszkedéssel.

Természetesen nem én voltam a fő hibás, és legtöbbször nem is a bántalmazott az. A többi gyereknek, de akár felnőttnek kéne megértőbbnek, elfogadóbbnak lennie. Sokaknak böki a csőrét, ha egy embertársuk nem képes teljesen asszimilálódni egy közösségbe. Itt természetesen nem a zavaró viselkedésre gondolok.

12. f6bc3125a2 (válaszként erre: 3. - F6bc3125a2)
dec. 17. 21:10
Nekem nem sulis dolgok jutottak eszembe, de mindegy. Magánügy. Suliban annyi volt, hogy három p.csa nem bírt. Kibeszéltek, igyekeztek mindenkit ellenem hangolni, ami nem sikerült. A fiúk "csak" szexuálisan zaklattak. Állítólag ők sem bírtak (két nagyszájú), de lesmároltak.
11. Myra
dec. 17. 19:16
nem
10. tien
dec. 17. 18:17

Nem.

De a vezeték nevemet kifigurázta egy srác.

dec. 17. 14:54
ki nem közösitettek, de a magasságomra tettek kellemetlen megjegyzéseket ( hosszú, kitör a bosszú )
dec. 17. 14:12
nem
dec. 17. 14:02
Ha volt is ilyen, elfelejtettem.
6. ssueB (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 13:03

A másodikosunk nagy kedvence a tini nindzsa teknőcök. Magát a mesét nem ismeri, de van ilyen pulcsija, és imádja. Hétvégén vettem neki egy másikat is, ez az überkirály most, mert kapucnija is van, sőt, kenguru zsebe is, hát odáig volt érte... Tegnap nagy büszkén abban ment a suliba, és este alig merte megmondani, hogy a többiek cikizték miatta.

Pedig semmi extra, egy méregzöld pulcsi a mintával.

Kérdezgettük, hát neki még mindig tetszik, tényleg, nagyon... és ha ma kimosom, ő szerdán megint abban fog menni! (nyilván anya megtette, már száraz is)

Nem rongyokban jár, nincs örökölt ruhája, mégis sokszor cikizik. Télre olyan cipőt választott magának, ami fekete nagyrészt, de van benne szürke és piros is. Egy hétig hallgattuk, hogy a többiek szerint az lányos... aztán kiderült, hogy a leginkább bántó kisfiúnak meg olyan cipője van, amiben van rózsaszín. És vessetek rám követ, de megmondtam a gyereknek, mondja vissza, hogy szerinte meg az övé lányos. Na azóta nem volt bántás tegnapig. De ezt is túléljük.

És igen, a gyerekek gonoszak tudnak lenni.

De én hiszem, hogy csak azt adják tovább, amit hallanak otthon, a vélemény ebben a korban sokszor még nem saját.

Meg nem is tudják feltétlenül, hogy az adott szó, kifejezés mit jelent, csak tetszetős és használja.

Az ovisunk pl a minap úgy jött haza, hogy "mi a fákkk". Az apjával csak pislogtunk.

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Channa*)
dec. 17. 10:30
Persze, én már rég túl vagyok rajta. Csak egyre több helyről hallom, hogy kiközösítenek megaláznak osztálytársai gyerekeket. Borzasztó milyen kegyetlenek tudnak lenni a gyerekek. Mondjuk ez nevelés kérdése .
dec. 17. 10:10

Szerintem azok vannak kevesebben, akikkel ovis vagy sulis korban, nem fordult ilyen elő.

A gyerekek, mindenkire kitalálnak valamit, amiért lehet csúfolni, úm. megalázni.

pl. Szemüveges pápa, répafej, pulyka tojás, gebe, dagadt, stb.

Én pl. sok fiú céltáblája voltam. Fogalmam sincs, hogy mi volt a bajuk, de sokszor bántottak. Húzogatták a hajamat, volt aki belém rúgott, volt aki ellökött, volt aki a ceruza hegyezés forgácsát rám szórta, stb.

Ezek a fiúk rosszul jártak, mert a bátyám mindig megkergette őket:DDD

Az osztálytalálkozókon, mindig szóba kerülnek ezek és a fiúk nem győznek elnézést kérni azért, amilyenek voltak. A legtöbb komolyan is gondolja.

Az egyik fiú, rendszeresen "molesztált", mindig megemlíti, hogy a bátyám milyen sokszor megkergette miattam. Mindig ő hozza fel a témát.

És látom rajta, hogy most is tenne szívesen valamit velem. Nagyon nem bír valamiért. Lehet, hogy azért, mert a bátyám annyiszor megkergette? Tudom, hogy irigy, mert ő semmire nem jutott az életében, pont olyan, amilyen gyereknek volt. Egy tahó. Szerintem, még mindig tart a bátyámtól:DDDDD

Na, a lényeg, hogy ezekben nem szabad dagonyázni, túl kell lépni rajta.

dec. 17. 07:51
Igen.
dec. 16. 23:57
Igen. Rossz volt, de túléltem. Előre kell tekinteni.
dec. 16. 21:40
Engem általános iskolában mert nagyon vékony voltam. És szegényebb család voltunk mint az átlag.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook