Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Till Tamás 🖤 fórum

Till Tamás 🖤 (beszélgetés)

1 2 3 4
120. PöttyösPanka (válaszként erre: 118. - Timycat)
dec. 17. 10:56
Csak arra akartam visszautalni, hogy amikor említettem, hogy a egy ilyen esetre nem kell legyinteni, hogy mit tehetünk, mert volt már rá példa, hogy jogszabályt módosítottak, akkor megkaptam, hogy a magyar jogrendszert ne hasonlítsam össze a némettel, és egy egyszeri emberölést ne hasonlítsak össze háborús bűnökkel. De ennek ellenére mégis megtörténik, amit írtam.
119. Egyed Egon (válaszként erre: 107. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 16. 20:12

"Fiatalság bolondság!"

Talán nem volt fiatal?

Talán nem volt bolond? (akár a sok gyógyszertől)

Elég érzékenyek vagytok. Különben sem az áldozatról írtam, hanem akit bilincsbe vertek.

118. timycat (válaszként erre: 117. - PöttyösPanka)
dec. 16. 17:57

Miért ne fogadnák el? Ebben nincs semmi meglepő. Rosszul végzi a jogalkotó a munkáját, ami sajnos manapság meglepően gyakori, csak most nagyobb lett a visszhang. Persze következmény megint nem lesz. Próbálnak jól kijönni a helyzetből, de ebből nem lehet.

Ilyen probléma soha fel sem merülhetett volna ha anno körültekintően járnak el, egy Btk soha nem lehet félreértelmezhető.

Az a baj, hogy ha tényleg szükséges lenne a módosítás akkor rossz az ügyészség értelmezése, és ezcegy fegyvertény lesz F. János védője kezében. Nem biztos, hogyy megérte a kapkodás a nép nyugtatására.

117. PöttyösPanka (válaszként erre: 21. - PöttyösPanka)
dec. 16. 15:34
Tessék. Megmondtam, hogy egy ilyen eset igenis vezethet a jogszabályok felülbírálásához. Büntető törvénykönyv módosítására vonatkozó javaslat kedden tárgyalják emiatt az eset miatt. Szerintem el is fogják fogadni.
116. timycat (válaszként erre: 106. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 16. 14:48
Akkor elárulom ismerem a szülőket. Ők sem hasonlottak meg, emberek maradtak és maradjunk ennyiben.
115. birebora (válaszként erre: 109. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 16. 14:21
Én sem akarok már többet hozzászólni és olvasni sem. Tök kiborit és felzaklat:(
114. birebora (válaszként erre: 109. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 16. 14:20
Ne tudjuk meg. Ne a szülő temesse el a gyerekét. Nincs az jól. Nem az az élet rendje.
113. birebora (válaszként erre: 98. - Enissa)
dec. 16. 14:19
Csatlakozom.
112. Érdekes73 (válaszként erre: 69. - Birebora)
dec. 16. 12:36
Gusztustalan ezzel trollkodni...
dec. 16. 12:25
Egy ilyen borzalmasan vérfagyasztó és elrettentő esetet nem lehet érzelem mentesen és indulat nélkül kezelni.
110. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 108. - Globus)
dec. 16. 09:29
Igen. Pont erről beszélek.
109. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 98. - Enissa)
dec. 16. 09:28

Tele vagy olyan érzelmekkel, amik ezt kihozták most belőled.

De - szerintem - ha higgadtabban átgondolod (nem érzelemmentesen, csupán higgadtabban) - akkor másként gondolnád.

Egy gyereket elveszíteni nem is tudom szóval leírni, milyen érzés lehet. Egyetlen gyereket pedig talán amiatt is nehezebb, mert nincs másik, aki miatt muszáj elviselni a lehetetlent is, mert van még kiért.

Jaj, úgy érzem, már le kellene szakadnom erről a témáról, mert csak felkavar.

108. globus (válaszként erre: 107. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 16. 09:24
Jellemzően gyerekkori csínyekre szokták ezt a kifejezést alkalmazni. Azért egy gyilkosság "kicsit" más kategória.
107. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 100. - Egyed Egon)
dec. 16. 09:19

Ezért a hozzászólásodért írta azt, amit. "Fiatalság bolondság! De azért remélem megkapja az 5-8 évét!"

Ennek az része, hogy Fiatalság bolondság; ez nem ideillő. Én is szóvá tettem. Ilyet nem írunk ennek a szörnyű esetnek a kapcsán.

106. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 97. - Timycat)
dec. 16. 09:10

Nem. Nem a nyelvtant kell újratanulnod. Legalábbis ami ezt a kibontakozó vitát illeti. Ez szövegértés.

Nem egyszerű. Többször előfordult már, hogy a 3. osztályos gyerekeknek feladott szövegértés fejtörést okoz nekem. Olyan is volt, amikor teljesen más megoldást gondoltam, mint a tanító néni.

Szóval ne hidd, hogy bármilyen módon degradálni akarlak (ha már ezen a szón akadtunk fent mindketten, csak ki-ki a maga módján).

Nem fejtegetem tovább ezt az egészet, mert másként értelmezzük a dolgokat, és emiatt elbeszélünk egymás mellett.

Végszóként: arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ha téged érne ilyen tragédia, mint Till Tamás szüleit; vajon akkor is ennyire higgadtan, érzelemmentesen tudnád kezelni ezt? Akkor is azt mondanád, hogy "Tényleg ez a fröcsögés magukat normálisnak, empatikusnak vélő felnőtt emberektől az igazán durva."?

Soha ne történjen veled ilyen, csak példaként írtam. Szerintem minden átértékelődne benned minden.

105. semleges (válaszként erre: 98. - Enissa)
dec. 16. 07:44
Én is.
104. gyöngy:) (válaszként erre: 99. - Egyed Egon)
dec. 15. 22:17
Nem írt ilyet.
103. Ildi (válaszként erre: 98. - Enissa)
dec. 15. 22:12
Dobd vissza egy egész Alpokkal én is ezt vallom🙂
102. Regin_a
dec. 15. 22:01

Az szép hogy a kommentemet törölték, de a vonatkozó állitást amire válaszoltam, a Rákosi korszakra utalt, nem.

Na mindegy!

101. Egyed Egon (válaszként erre: 68. - Érdekes73)
dec. 15. 21:47
De azért a szavazásnál 74-en rács mögé dugnák!
100. Egyed Egon (válaszként erre: 72. - Papája)
dec. 15. 21:45
Miért is? Hűha, most megijedtem!
99. Egyed Egon (válaszként erre: 68. - Érdekes73)
dec. 15. 21:43

Te könyörületet adnál egy bestiálisan elkövetett gyilkosságra?

Én már 16 éves koromban is eszemnél voltam, ez nem mentség egy élet kioltására!

Olvass tovább:

[link]

98. Enissa
dec. 15. 20:31

Én vállalom, ha nekem az egyetlen gyermekem megölnék, és 101% biztos a tettes kiléte, nem kegyelmeznék neki, felőlem lehetne bármilyen sanyarú családból származó.

Akkor már engem nem érdekelne semmi. Élnék a szemet, szemért elvvel, nem a megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel, a nagy 💩.

97. timycat (válaszként erre: 96. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 15. 20:13

"Tényleg ez a fröcsögés magukat normálisnak, empatikusnak vélő felnőtt emberektől az igazán durva."

Ez általánosítás, meg mindenkire vonatkozik? Degradálni az összes hozzászólót? De közben meg mégis csak azoknak szólok be akik nekem nem tetszenek? Mivan?

Azt hiszem el kell vonulnom szép magyar nyelvünk nyelvtanját újratanulni ha így van. Addig se vagyok itt.

96. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 95. - Timycat)
dec. 15. 20:08

Azért, mert általánosítasz.

Én pl. állítom, hogy semmi durvát nem írtam. És van rajtam kívül más is, aki semmi durvát nem írt.

Szóval, ismétlem: nekem az általánosítás nem tetszik. Meg az, hogy azzal, hogy azt írtad: "Tényleg ez a fröcsögés magukat normálisnak, empatikusnak vélő felnőtt emberektől az igazán durva." - ezzel degradáltad az összes hozzászólót. Ez is általánosítás. Mondjuk én nem veszem magamra, de attól függetlenül nem tetszik.

Igen. Olvasgattam eleget. Azt is látom, hogy olyanoknak címzed a nemtetszésedet, akik tök normálisan nyilatkoznak a témában.

Na mindegy, én így érzem, ezzel le is zártam.

95. timycat (válaszként erre: 89. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 15. 20:01

Olvasgass itt még.... döbbenet.

De tudom én vagyok a durva 🤦‍♀️

94. timycat (válaszként erre: 87. - *gumibogyó*)
dec. 15. 20:00

"10 körme alá gombostüt verni,azt is elmondja ami nincs."

Tényleg? Ez lenne a tuti módszer és büntetni olyanra is ami nincs... 🙄

93. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 90. - Regin_a)
dec. 15. 19:59

Igen, én is olvastam már itt-ott, hogy összevissza beszél. De számomra ezek egyike sem hiteles forrás. Nem tudjuk egyelőre, mi az igazság.

Annyi, de annyi a kérdés még, ki tudja, mikor lesz válasz rájuk.

Tulajdonképpen menekülök már a rettenetektől, amennyi gyilkosság van, döbbenet. Feleséggyilkos, családirtó. De az ember mégsem járhat csukott szemmel, füllel, és szájjal. Mint a három, bölcsnek nevezett majom. Nem lát, nem hall, nem beszél.

Hát, én beszélek, és nem félek a konfrontálódástól sem. A parttalan vitákból viszont kiszállok. Majd ha eljön az ideje, innen is.

92. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 87. - *gumibogyó*)
dec. 15. 19:48

És azt te ilyen egyértelműen kijelented, hogy "Sehogy nem kellett birkóznia semmi lelkiismerettel". Honnan tudod? Nem vagy a helyében.

Halálbüntetés Magyarországon nincs. Szóval az, hogy ki mit tenne vele, ki akasztaná, ki injekcióval ölné, ki más halálnemet választana - ebből a szempontból mindegy. Ki-ki az indulata szerint nyilvánul meg.

Nagyon zavaros jelenleg ez az egész gyilkosság. Először vall, aztán tagad. Állítólag arra hivatkozott, amikor visszavonta a vallomását, hogy kényszer hatására vallott. Továbbá (szintén állítólag) egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett.

Én az áldozat szüleit sajnálom, mert már belerokkantak ebbe, és még mindig nincs megnyugtató válasz a fiú halálára.

91. Regin_a (válaszként erre: 86. - 88ed3c3ccd)
dec. 15. 19:46

Igaz!

Amugy az USA-ban volt eset hogy a méreg injekciók nem hatottak, kinlódott a delikvens a kínpadon

Az ősök ismerték a tuti módszert, különösen a francia forradalom idején

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook