Ti mivel/hogyan tisztítjátok a kisbabátok köldökét? (tudásbázis)
babaolajos fültisztítóval
Szerintem ahogy mi megmossuk magunknak a kezünkkel minden nap fürdéskor a köldökünket, egy fél éves picinek is meg kell. És ez nem "pisztergálást" jelent, egyszerűen csak kitörölni egy olajos pálcikával, nem nagy ügy. Nem erőltetés.
Nem akarom én minden nap, csak amikor már nagyon megérett rá természetesen!
Azért köszönöm mindenkinek a válaszát!
nem tudod ujjaiddal széthúuni picit a redőket?
a gyerekorvos is széthúzta neki,meg befelé nyomta közben és úgy jobban hozzáfért.egyszer egyszer én is kitöröltem neki, ha már sok minden ott volt.
Szia! Szerintem egy féléves babának nem kell piszkálni a köldökét! Az hogy szöszök vannak benne, az normális, nem lesz tőle semmi baja, de ha folyton fültisztítóval piszkálod, akkor begyulladhat. Na persze ha néha belemegy a kaki...valahogy, akkor azt azért próbáld meg kitisztítani fürdetéskor, de ha nem megy hát nem kell erőltetni, szerintem jobb békén hagyni!
Próbáld ki magadon, milyen érzés, ha minden nap fültiszítóval pisztergálod a köldöködet...
Esteleg azt próbáld meg, hogy fürcsi előtt bekened neki fincsi olajjal, vársz vele pár percet és csak utána teszed a fürdővízbe. Addig simizd, vagy masszírozd meg kicsit! :D Nem tudom, beválik-e, de azért kipróbálhatod...
Kisbabánk már fél éves múlt, tehát a köldökcsonkon rég túl vagyunk! A kis redőkből nem tudom még fülpucolóval sem kitakarítani a szöszöket sajnos!
ja és azt mondta a védőnénim étolajjal vagy olivaolajjal törölgessem ne babakrém babaolaj,és fürcsihez minnél tovább a gyógyszertári fürdetőkrém, én a fejét is azzal mostam meg, és ha kicsit száraz volt a bőre ebből a fürdetőből kentem rá, bent a klinikán is azzal kenték be a kicsik bőrét(nem a popóját!).
hát nekünk a klinikán már érte víz, azt mondta a doki átfolyhat rajta(át is folyasztották még fürdették bent a csecsemősök)úgyhogy fürcsi után hintőpor!Néha előfordult az első pár napban vérzés kevés 1-2 csepp akkor alkohollal a doki úgy mutatta hogy a köldök alá és fölé tette az ujjait és széthúzta a bőrt picikét közben kissé nyomta úgy kicsit kidudorodott a köldöke és könnyen kitörölte alkohollal.később ha belement valami nedves ruhával megtöröltem.
Kedves KRYSSZ bármi kérdésed lenne írj privit kérlek mert e sulit jártam.:)) És van elméleti anyag részem amit most is tudtam NEKED írni.:) Legalábbis mi ezt amiket írtam idén tanultuk.:)
Szia!
Én egy fültisztító pálcikát olajoztam be, a lányomat ráfektettem a pelenkázóra, amikor picike volt, "rádőltem" a lábaira, az egyik kezemmel lefogtam a két kezét, a másikkal kitöröltem óvatosan a köldökét. Amikor már nagyobb lett, nem is kellett igazán lefogni, nem tiltakozott.
babaolajos fultisztitoval.
Kedves KRYSSU :) fél katácska vagyok és mi azt tanultiuk kisgyermek gondozói iskolámban hogy steril ampulával addig amíg a köldök csonk úgy áll mert, ott váladék felszaporodhat.
Egy hét 10 napos korig víz ne érje lehetőleg. Váladékozna alatta ott is szükséges kitörölni steril munlappal, alkohollal.
Piszkálni a varrt nem szabad türelmesen ki kell várni míg az leesik.
Csecsemődet kizárólag tartósítószer-illat-allergiamentes nem tartalmazó krémek azok jók a baba bőrére amikor fürdeted meg a bőrét ápolod.
EGÉSZSÉGES SZERETETTEL TELI NAPOKAT kívánunk NEKTEK ANYUMMAL.:)))
Mivel néha előfordul, hogy a picikém szinte nyakig kakis lesz, sok esetben nehezen tudom a köldökét rendesen kitakarítani! Meg aztán szöszök is összegyűlnek néha benne! Eddig csak úgy sikerült, hogy a párom segített lefogni a pici kezecskéket és lábacskákat, de egyedül is jó lenne boldogukni! Van ötletetek?
Ti mivel/hogyan tisztítjátok a kisbabátok köldökét?
További ajánlott fórumok: