Ti mit tennétek, ha a gyermeketek csoportjába lenne egy agresszív gyerek is? (tudásbázis)
Nekem is az jött le,hogy valaki nem mond igazat,vagy gurít ahogy te fogalmaztál.
Még véletlen sem tett meg mindent az ovi például.Ilyen kimagasló esetekben akár ki is emelnek gyerekeket családokból.Nem tudom a fórumindító miért nem érti meg,mit mondasz te is és én is.Ráadásul ha jól emlékszem ezek nevelőszülők,mert ugye azzal kezdte a nem "kirekesztő" fórumindító,hogy intézetis gyerek.
Állítólag már tettek ebből dolgokat.
Szerintem viszont az ovi gurít, mert valójában hivatalosan nem indítottak el semmit. Legalábbis a nevtanos vonalat nem.
Az nem megoldás itt, hogy a gyermekvédelemnek jeleznek, mert az egy másik volnulat.
A magatartásprobléma meg az esetleges áthelyezés, vagy segítségnyújtás (kirendelt pszichológus, stb.. ) az a nevtanos-szakértői vonalon megy. Ezt szerintem vagy nem tudja, vagy nem akarja, vagy nem meri az ovi..
És ezért beszél össze vissza..
Egyébként egyetértek veled, de azért nem egyszerű helyzet ez... Voltam én ilyen, meg olyan cipőben is..
A szülőket kötelezni lehet arra, hogy a nevelési tanácsadó elé, majd a bizottság elé kerüljön a gyerek. Ha másként nem megy, akkor rendőrrel kimennek, beültetik a gyereket meg a szülőket, és elviszik a szakember elé. Ez az egyik vonulat.
A másik, amit már fél szóval említettél, a feljelentés a gyámhatóságnak. Mintha olyat mondtál volna, hogy már voltak kint..
A két vonulat egynlőre külön kellene, hogy fusson. Az egyikért is rendőrt, meg a másikért is. Aztán lehet (ebben a részletben már nem vagyok tájékozott), hogy az első esetet is jelenteni kell a gyámhatóságnak.
Az, hogy apuka mit mond a gyámhatóságnak meg a rendőrségnek nem számít. Ennél kevesebbért is vittek már el gyereket a távolabbi ismeretségi körömből. Odamentek 3 rendőrrel, betörték az ajtót, és elvitték intézetbe a gyereket. Oszt jónapot.
Ergo: ne hagyjátok magatokat leszerelni, hogy "nincs mit tenni". Amíg nem vitte el rendőr a családot a nevtanba, addig nem tettek meg mindent.
Továbbá fel lehet jelenteni az óvodát is, amennyiben nem biztosítja a gyerekek testi épségét, és nem kezeli a dolgot a probléma súlyosságának megfelelően.
Viszotn egészen addig, ameddig nem kerül a nevtan, ill utána a szakértői bizottság elé, addig nem lehet kitenni. Ennek ugyanis az a jogi menete, akármi is van. Szóval mindenképpen ezt kellene elérni.
Ha másként nem, a szülők menjenek be a rendőrségre, és az előzőleg leírt panaszt némi hanggal adják ott le, vetessék át.
nem biztos,hogy minden enynire szélsőséges ygermeknek kell esély..van elég alternativ óvoda Waldorf,Montessori,aholbefogadják az iylen gyerekeket ésmegfelelő közegben még viselkedni is tudnak.
Az nem baj,ha ennek a gyereknek a szülei nem partnerek a probléma kezelésében,vannak hivatalos szervek,akiknek hivatalból lépniük kell.
Nem könnyű,ha a szülő nem partner és nem viszi el vizsgálatra,pszichológushoz,akárhova a gyerekét,sok magatartás problémás gyerek szed nyugtatót,az én iskolámban is akad jópár,igy órán kezelhetőek.A vigye el a szülő más óvodába se igazán működik,mert ha a szülő ebbe nem megy bele,akkor a gyerek marad.átrakni másik csoportba,nektek megoldás,de a másik csoport szivná meg.
Elős körben levél az óvodavezetőnek,ha lehet minél több szülő irja alá,igy a vezetőnőnek lépni kell,jelezhet a fenntartó felé,gyerekorvos,védőnő felé.Lassan de elindul a gépzet,mert sehol nem kötelesek a másokra veszéyles gyerekeket eltűrni.
Amíg a szülők nem lépnek, vagy a hatóság, addig verje nyugodtan a többieket?
Elnézést, de nekem az én gyerekem testi épsége fontosabb. Tudom, antitoleráns bunkó vagyok, de ez van.
Ebben neked igazad van alapvetően.
Csak sajna a valóság az, hogy nagyon nehéz mit tenni. Persze el lehet vinni a gyereket, de mindenkit mégse lehet elvinni. Meg máshol is megvan sajna az agresszív gyerek.
Az óvónőt se irigylem az adott helyzetben. Egyébként ő mit mond erről?
A vezető mit mond?
Szerintem elsődlegesen mindenki a saját gyermekéért felelős, annak az érdekeit kell a lehető leginkább szemelőtt tartania! Nem az ő felelőssége, feladata az agresszív gyerek kezelése, kezeltetése! Úgyhogy - szerintem - ne a kiszolgáltatott helyzetben lévő ovis anyukája legyen már a hunyó, hogy a saját gyerekét védi elsősorban!
Egyébként az eset, amelyet pár órája felidéztem, odáig fajult egy elsős csoportban, hogy az agresszív fiúcska a WC-ajtót csukta rá szándékosan és nagy erővel a másik gyerek kezére. Na, az ujjtörés már elég volt valami iskolai intézkedésre, de a kiszolgáltatott gyermek szüleinek akkorra elege lett abból a "műintézményből"!
És igen, ott sem lehetett kommunikálni a problémás gyerek szüleivel. Szerintük az ő fiacskájukkal minden rendben van! Akkor...?
További ajánlott fórumok:
- A kislányom osztálytársát agresszivitás miatt gyerekpszichológushoz küldték, de az anyukája nem viszi el
- Mit szólnátok, ha gyerekvállalás előtt a párotok azzal állna elő, hogy valamelyik exbarátnőjéről szeretné elnevezni a közös gyermeketeket?
- Agresszív gyerekek
- Hogyan szabaduljak meg az agresszív gyerekem apjától!
- Mennyi idős korában kell a kisgyermeket átszoktatni a rácsos kiságyból a gyerekheverőre? És hogyan?
- Agresszív gyerek az osztályban