Ti mit szóltok az legújabb Dihidrogén-monoxid vegyszerhez? (tudásbázis)
Ennyire hiszékenyek vagyunk?
A Greater Idaho Falls Science Fair versenyén tavasszal elsô díjat nyert egy egyetemi hallgató, aki megpróbálta megmutatni, milyen könnyen bedôlünk a tudományos köntösbe burkolt, környezeti ártalmakkal fenyegetô szövegeknek. A fiatalember egy petícióhoz gyûjtött aláírásokat, amelyben a "dihidrogén-monoxid" nevû vegyszer szigorú ellenôrzését vagy teljes betiltását követelte. Hiszen az anyag - többek között - túlzott izzadást, hányást okozhat, a savas esô fô komponense, gáz állapotban súlyos égést idézhet elô, hozzájárul az erózióhoz.
A pályázó ötven embert kérdezett meg, hogy támogatná-e a vegyszer betiltását. Negyvenhárom igennel válaszolt, hat nem tudott dönteni, és csak egy jött rá, hogy a dihidrogén-monoxid egyszerûen víz.
Kb.három éve hallottam először ezt a verziót.
Nem dőltem be.
Nekem olyan kémiatanárom volt,hogy 36 éve,szinte szóról szóra így írta le a vizet!
hehehe
víííííz!!!!!!!
hát igen!! :)) Engem aztán nem etetnek meg :))
gondoljátok el, hány kémia tanár fogta a fejét, hogy az a sok idióta még erre sem emlékszik, hogy mi a víznek a képlete?!?!? :)
A dolog komoly tanulsága abban rejlik, hogy rengetegen aláírták a petíciót.
Ez megmutatja hogy az emberek milyen könnyen befolyásolhatók, átverhetők, és gyakran annélkül adják a támogatásukat dolgokhoz, hogy előtte tájékozódnának.
na igen....
és ez még a kisebbik rossz sajnos. Egyszerűen nem hajlandóak egy fél mp-ig sem használni az agyukat arra, amire való lenne. Gondolkodni. Néhány fórumtéma cimét leirni pl sokkal több idő, mint a kérdésre a választ megnézni a ki...ott gugliban. Eh. nem is bosszantom magam.
De jó, én ilyenről nem is tudtam.
Olajfalók, ez jó :)
Tényleg! Pirézek. Ha egész éjszaka gondolkodnék, akkor sem jutott volna az eszembe.
De Izaura felszabadítására is gyűjtöttek pénzt.
Meg szerintem Dr House-sal is igen sokan meggyógyíttatnák magukat. :)
pirézek :D
és igen, az emberek ostobák.
Egyébként rengeteg butuska ember van, emlékeztek rá, amikor a tbv-ben ment egy műsor, riporter több embert megkérdezett az utcán, hogy egy nem létező népcsoportot befogadnának -e Magyarországra. És rengetegen mondták hogy nem, pedig nem is ismerik, nem is létezik.
Tudja valaki, hogy mi volt ennek a kamunépnek a neve? Valami jólcsengő név volt.
További ajánlott fórumok:
- Egy "Szia" a legújabb tagnak
- Ki hallott már a legújabb hasizomerősítőről az AB ROCKET- től?
- Kiszel Tünde legújabb botránya kinek mi a véleménye
- A legújabb orvosi vélemény szerint a Siesta cipők nem jók a baba lábnak. Te hogy tudod?
- A C vitamin legújabban felfedezett egészségügyi előnyei
- Hogy tetszik a legújabb Rubint Réka dvd? (Alakreform-Rólad szól 2012)