Ti mernétek külfölre menni, élni, dolgozni? (beszélgetés)
Én úgy gondolom, hogy az én szüleim korosztályának marha jó élete volt. Volt munka, nem kellett attól rettegni,hogy nem lesz megélhetésre való. Volt életük, imádtak Magyarországon élni! Elemnni, elköltözni? Senkinek eszébe se jutott! ( ezt mesélik anyósék, a szüleim más tészta). Anyósomék is azt mondják,hogy ha fiatalok lennének, akkor lépnének, de már hova, hisz van ház, kocsi, megélhetés számukra.
Viszont fiatalok akik bármit is akarnak kezdeni az élettel, azok lépni akarnak- lelépni :)
Nincs honvágya? Nem volt honvágya?
A férjem is kint van és nagyon nehezen bírja, igaz, ő még csak most kezdte.
Mi is tervezzük, hogy a fiúnk és én is kimegyünk, de majd csak év vége felé, ha minden úgy alakul, ahogy tervezzük.
Mi telefonon beszélünk naponta, de hallom a férjem hangján, hogy nehezen viseli. És persze nekem is nagyon rossz. Még sosem voltunk külön ennyit. Ha minden rendben lesz, akkor márciusban jön csak haza 1 hétre:(
Mi is azt gondoljuk, hogy ennyi belefér, de majd meglátjuk.
És persze nem beszélve a honvágyról. Akármit csinál az ember az akkor is van. És ezt csak az tudja, aki kint van.
Trapiti, hogy viseli férjed a kint létet úgy, hogy ti nem vagytok ott?
Abban, hogy mi "éri meg" nemcsak az anyagiak vannak benne. Ezek szerint neki nem éri meg :)
Amúgy mi pl. szintén boldogultunk itthon is, más szempontok miatt megyünk. Pl. akinek kicsi gyereke van a mai világban, már lehet hogy másképp gondolja.
Na, ugye van ilyen is?! Jól teszi a fiad!!
Hogy én már mit kaptam itt!!
Különben minél többen mennek el, annál jobban boldogul, aki itt marad.
Akinek nagyon megérné sem feltétlenül megy el. Az én Fiam sokszorosát kapná mérnökként az itthoni fizetésének, mégis -amint lejár a kiküldetése- hazajön és itthon fog élni, dolgozni. Menjen az, aki itthon nem bír boldogulni. Ő azt mondja, itthon is nagyon jól megtalálja a számítását, eszében sincs elmenni.
Egy külföldire mindenütt csak bevándorlóként fognak tekinteni, bárhová megy és bármit csinál.
Hagyd!
Még a végén te leszel a rosszindulatú.
Ez tapasztalat:)
Na idefigyelj! Utoljára mondom; 30 évesen menjen, aki itt nem tud normálisan megélni.
De továbbra is fenntartom, hogy mindenki nemmehet el.
Nekem már 60 körül persze, hogy nem éri meg.
Nagyon rákattantál erre a mondatra.
Ha figyelmesen olvasod, azt írtam; ha 30 éves lennék, elmennék. Ne döngölj már! Vagy azt akarjátok, hogy mindenki menjen? Hát menjen, bánja a fene!
Szerintem semmi bántót nem írtam, nem voltam , nem vagyok mártír.
És hiába nem bírod azt hogy: -Mindenki nem mehet el, ez akkor is igaz, ha frászt kapsz tőle.
Utálom, ha nem írok bántó dolgot, direkt félremagyarázzák!! Tessék, minden 40 aluli menjen innen el .
Most mi a francért tartasz mártírnak?
Fordítsuk meg: ha 60 éves lennél és mindened megvan, mennél külföldre?
Ez fáj, mert mindenki nem mehet el.
De nem akarlak bántani; ha most lennék 30 éves, én is elmennék. De ennyi idősen már nem lehet, vagy felelőtlenség. Nem éhezünk, szép lakásunk, kocsink van,utazgatunk és ami legfontosabb: egy aranyos sikeres gyerekünk. ( bár néha eszembe jut, hogy kígyót melengettem a keblemen, mert ritkán jön és mindig rohan)
További ajánlott fórumok:
- A párom ki szeretne menni dolgozni külföldre, de én attól félek, nem jön vissza. (Építőiparban szeretne dolgozni.)12 éve vagyunk együtt.
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Londonba szeretnénk menni dolgozni! Érdemes?Könnyen lehet kint munkát találni? Szállással mi a helyzet?
- Hivatásos anyaság.Otthon maradni három v. több gyermekkel, vagy visszamenni dolgozni?
- Hová lehet elmenni dolgozni 50 felett oltás nélkül?
- Holnap hétfő és dolgozni kell menni