Hová lehet elmenni dolgozni 50 felett oltás nélkül? (beszélgetés)
Meg a hozzáállás.
Ez sem jó, az sem jó, ezt sem bírom, azt sem szeretem...
Tudom miről beszélsz!
Felsorolni sem tudom mennyi szar ért.(baleset , fertőzés /nem kovid/,rák stb..)
Kaptam volna 22 ezer forintot .Anyátok !
Akkor húztunk el innen külföldre.
Nehéz volt mint állat eleinte.
De egyre könnyebb és könnyebb lett .
Oké!
Csak a tapasztalatam írtam le .
Nálam beszaribb emberke ritkán fordul elő.
Mégis mentem .
Na meg most rosszabb a helyzet ,mint 10 éve volt.
Akkor a fogd-meg munkat el kell fogadni, es remelni a legszebbeket.
Nalunk van chef, aki 30 korul mosogatokent kezdte, es most jo pozicioba van 15 ev utan.
Van 45 koruli pincernonk, aki 4 kulonbozo allasban reszmunkaidos, mert nem birja a monotoniat, es igy erzi jol magat.
Egy vezetonk sem magasan kepzett, hanem onnan kedtek, hogy "alantas" munkat vegeztek, jo a kommunikacios keoesseguk es ertelmesek.
Szerintem neked a hozzaallasoddal van a baj, nem a koroddal. Es mondom ezt ugy, hogy a fogd-meg-csinald munkaknal en shop-interjuztato es betanito voltam. Nekem minimum 100%-ot kellett csinalni amig minden (bocs) hulyevel is foglalkoztam.
Hát az bizony nem sok.
Mit akarsz, mire vagy képes? Miben gondolkodsz? Hol élsz? Milyen lehetőségeid vannak? Mennyi fizetéssel lennél elégedett? Hány órában tudsz? Mennyire vagy terhelhető? Korán kelni? Fizikai, szellemi munka? Ezer kérdés.
Nalunk van, aki majdnem 50, es lelassult. En fel ido alatt csinalom meg a munkajat, ha helyette vagyok ott, de nem basszak ki, hanem besegites van. Szerintem o onnan kerul ki, ha a temetobe megy, hogy elkaparjak. Volt, hogy a fonok zavarta el a korhazba, ahol kiderult, hogy belso verzese van, attol olyan feher. Igen, dolgozik, mint a guzu, es ezert tisztelik.
Nekem az eleteben nem reg nagyon rossz dolgok tortentek, es ez kihatott a munkamra. El kellett beszelgetni velem a protokol miatt, de a fonokeim azt kerdeztek, es hangsulyoztak, miben tudnak segiteni. Es nem ures bla-bla volt, konkret dokgokkal. Pedig ez a hely is at tud menni husdaraloba.
Ne mantrazd a rabszolgatartast, az embereljek van lelke. Csak talan nem igy kellene allnid hozzajuk.
Ha valamit valtoztatni akarsz az eleteden, nem lehetetlen, csak realisan kell felmerni, MIT akarsz.
Es hogy valaszoljak: a HELYI hirdeteseket kell megnezni a kepessegeidhez merten.
Vagy, mint a regi baratom tette, fogta az oneletrajzat, es vegighazalt minden ceget a varosban, ami a keoesitesenek megfelelo volt. Fel ev mulva visszahivtak, es felvettek.
Hala a jo egnek! En utaltam, hogy mindenkit csak ugy leszazalekoltak, mert nem akar dolgozni.
Ez " kulfoldon" is valtozik. Es meg mennyit fog!
Egy korabbi kolleganom, jo ismerosom elt Franciaorszagban, Gorogorszagban, Anglian talalkoztunk. Most50+, es talan egy eve koltozott ide. 4 nyelven beszel, an angolt meg tanulja (alapnyelvek a roman es magyar volt).
Nincs lehetetlen...
De Pusztahegyiszarkozrol a Covid utan/ kozben koltozni egy kicsit mas nulla nyelvtudassal 50 folott.
Aztan lehet, hogy en gondolom rosszul.
Mikor nyelvtudassal is vannak szazezren boldogan hazvezetononek, milyen hely az, ahova felvennenek valakit nyeltutas nelkul?
Tudod milyen szuper egyutt mukodni valakivel, akitol ha megkerdezted, hol dolgozott ezelott, annyit tud mondani, "nem ertem"?
En elegge "posh" kornyeken lakok, de egyetlen ber-kutyasetaltatot nem lattam (vagy nem tudok rola). Tehetos kutyasetaltatoval talalkoztam sokkal. Mikor vegre vege a napnak, kimennek a kutyaval, gyerekkel.
Allashirdetesben sem lattam meg
ilyet.
Mi csupasz picsóval léptünk le Magyarországról közel 50 évesen , útközben tanultuk meg a nyelvet és éltünk tíz évet Németországban.(megteremtve egy viszonylagos jólétet)
Egy percig sem bántam meg ,hogy volt ,, merszünk,, lépni.
Azt mondják az okosak ,hogy nincs lehetetlen ,csak tehetetlen.
Nem bántásként ,de ne kifogásokat keress!
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet úgy dolgozni, hogy állandóan beteg a gyerek? Segítség nélkül!
- Ha te viszed a gyereket az oviba, és te is hozod haza, hogyan tudsz elmenni dolgozni?
- Miért mehet át szó nélkül másik óvodába dolgozni egy óvónő?
- Alap német nyelvtudással, jogosítvány és szakma nélkül, semmi esélyem mielőbb kijutni Ausztriába dolgozni?
- Lehet-e dolgozni kutyakozmetikusként bizonyítvány nélkül is?
- Külföldi McDonaldsba ki lehet menni dolgozni nyelvtudás nélkül?