Ha te viszed a gyereket az oviba, és te is hozod haza, hogyan tudsz elmenni dolgozni? (beszélgetés)
Nálunk 7-től fél 6-ig van az ovi.
Amikor visszamentem dolgozni, már nem a régi munkahelyemre mentem, mert az oda-vissza 200 km lett volna keresztül a városon:(
A közelbe kerestem munkát.Így most az ovi-munkahely-otthon háromszögben mozgunk,20 percen belül;)
Szia!
A fiam kiscsoportban minden két hétben szinte beteg volt. Nem győztünk orvoshoz hordani. A végén azt mondta az orvos, hogy én teszem a fiamat beteggé. Igy mindig itthol volt Armandó fiam. A párom is eltudja látni a gyerekeinket, de nem ugy, mint én.
Igy mindig én mennék táppénzre ha betegek lennének a gyerekek.
Ezt meg egy gyári munka hely nem nézi szimpi szemmel.
Elöre félék, hogy hol és, hogy milyen munka helyet tudok keresni magamnak.
Na meg egy másik dolog: A romákat sem szeretik nagyon felvenni dolgozni. Volt már olyan, hogy elmentem Győrbe egy munka közvetitő irodába érdeklődni, hogy nem -e tudnak nekem valami munka helyet javasolni. Bementem és kérdeztem is illedelmesen. És szabályosan kinevettek és azt mondták "-Nincs semmi nekem való!"
A barátnőm bement utánnam és neki volt egyből munka hely javaslat.
Hát ez sem mindegy.
Az meg, hogy csak az anya tud táppénzre menni a kicsivel, ezígy ebben a formában nem állja meg a helyét!!
Az apa is ugyanolyan szülő, és joga van neki is táppénzre menni, ha beteg a gyerek!!
Az már más tészta, hogy el tudja-e látni a kicsi körüli teendőket:)
Nálunk, a férjem a másfél éves kisfiammal rendszeresen táppénzen volt, mert nekem új melóhelyem volt, és nem nézték volna jó szemmel, hogy sűrűn hiányzom...
Szia!!
Ez bizony kőkeményen diszkrimináció!!!!!
Egyáltalán még csak fel sem tehetne egy munkáltató ilyen kérdést, nemhogy ez miatt ne vegyen fel valakit!!
Ez gusztustalan, és igen, be lehet őket perelni.
Szia !
Úgy tudom, emiatt pert lehet indítani a cég ellen.
Pont úgy, mint azért, ha valakit azért nem vesznek fel, mert pl. pár éve van még nyugdíjig.
Cáfoljátok meg nyugodtan, ha nem jól tudom.
Még nem volt gyerekem, és nem is terveztünk, hogy nekünk mostanában lesz gyerekünk amikor elmentem munkát keresni Győrbe. Szépen behívott egy férfi és kérdezősködött mindenről. Volt egy olyan kérdése, hogy "-Akar-e szülni mostanában?"
Mondtam neki, hogy "-Most éppen nem akarok, de majd amikor jön a baba akkor meg akarom szülni".
Erre piros nagy betűkkel rá írta a papíromra -"Gyereket akar!"
Igy nem vettek fel.
Ott olyan munka erőt kerestek akiknek nem voltak kis gyerekük.
Azért nem szeretnek kisgyermekes anyukákat felvenni dolgozni, mert ha beteg a gyerek csak az anya tud vele táppénzre menni. Ezt meg a legtöbb munka hely nem viseli el.
Nehéz lesz munka helyet keresnem olyat amit meg felelő tud lenni.
igen,sajnos ezt már én is tapasztaltam:(
jelenlegi munkahelyemen azt is megkérdezték hogy 5 éven belül akarok e gyereket szülni...
ha szeretnél dolgozni akkor sincs lehetőséged.
ritka az a munkahely ahol szeretnék a kisgyermekes anyukákat.
Látom minden hol ez a probléma. Nekem két gyerekem van. Armandó fiam 4 éves középsős reggel 6-kor nyit az óvi 16:00-ig! A lányom még csak kettő éves lesz. De már azon töröm a fejem, hogy hogyan tudok elmenni dolgozni, ha a lányom is betölti a harmadik évét.
A párom hajnal 03:30-ra megy 10:00 óráig és 15:00-tól 20:00-ig.
Én ahová szeretnék menni dolgozni oda reggel 05:00-re jönne a busz és este 19:00-kor érne haza a busz ez a Komáromi Nokia. De akkor kilene velük reggel? Ki vinné őket óviba? Ki rendezné őket reggelente?
Anyósómra nem lehet stámítani ilyenbe. Anyám dolgozik. Tesvéreim dolgoznak mind. akkor kire lehet számítani?
Senkire!!!
Sziasztok, jó a téma :)
Ezt én sem tudom (majd) hogy fogom megoldani, uis én 10-18-ig dolgozom, a férjem meg 8-4-ig/fél 5-ig, szal az oké h én elviszem, de ki megy érte??? A férjem is legkorábban 5-re (5 után) érne oda.
Jó a fórumtéma...
Én fél 8-16-ig dolgozom. Általában 7 körül viszem a gyerkőcöt az oviba. fél 5 körül érek oda érte, attól függ, hogy mivel megyek dolgozni.
Hát mit ne mondjak, délután az én gyerkőcöm is az utolsók között van. Nem tudom, hogy a többi anya milyen időbeosztásban dolgozik, de tavaly, amikor elkezdtük az ovit, az óvónő mondta, hogy túl sokat van a gyerekem az oviban.
Hozzáteszem, hogy a reggeles óvónő negyed 8 után ér oda. Fél 1 körül megy haza. Az ugye bő 5 óra. A délutános óvónő 11-től dolgozik 4-ig. Az is ugye 5 óra hossza. Amikor viszem a gyereket még nem tudok velük beszélni, amikor hozom, akkor meg már nem..... Szerintem kiakadnának, ha napi 8-10 órát kellene dolgozniuk. Biztosan csak az irígység beszél belőlem. Szeretnék én is naponta csak ennyit dolgozni, lenne időm mindenre.
Két barátnőm él külföldön (Németország,Svájc).Valóban nagyon rövid idő a gyes,de azt mondják,olyan jól keres kint egy férfi,hogy a nő nem is szorul rá,hogy dolgozzon.Egy fizetésből 4-en megélnek,s magasabb színvonalon,mint mi itthon(2 fizetésből).Azt mondták,a nők kb.10-15%-a dolgozik.
Bocs,ha rosszul informáltak.
Angliában még rosszabb a helyzet.
Gyes 9 hónapig van. (nem is értem miért voltak otthon felháborodva a 2 éves csökkentésen.
Bölcsöde 3 éves korig fizetős van csak. Írtó drága. Min. 300 Ł /hét (110.000 Ft), és ez nem egész napot takar ám, hanem max. 9-3ig. Bár ha 9-3ig ott van a gyerek akkor olyan 500 Font/hét.
Óvoda állami támogatással 3 éves kor felett van, de így is fizetni kell valamennyit és szintén 9-3 ig.
Szerencsés vagy.
Én sokszor 4 elött futok be az oviba(egy órára van a munkahelyem) és látom hogy az ovónő húzza a száját mert az utolsó percekben érek oda.Nekünk nincs senki aki elhozná a gyereket az ovibó tehát marad a rohanás meg a szájhúzás.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem akarok gyereket?
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Miért akarsz gyereket? Elgondolkodtál már ezen?
- Aki nem akar gyereket ide!!!
- Hová lehet elmenni dolgozni 50 felett oltás nélkül?
- Hány fokig viszed ki a gyereket sétálni?