Ti fogyókúráztok? Ha igen, számoljátok a kalóriákat? (beszélgetés)
Van néhány tippem, amelyek hatékonynak bizonyultak.
Eleve imádom az almát, de azt mondják, hogy ha betolsz egyet-egyet étkezés előtt, ez önmagában is rásegít a fogyásra.
Van rengeteg zöldféle, amelyeket lehet nassolni, gyakorlatilag korlátlan mennyiségben (jó, a józan ész határait érdemes betartani): telítenek, meg roppant egészségesek is. Répát, céklarépát, karórépát, zellergyökeret, fehér retket, fejes káposztát nyersen rágicsálni nagyban hozzájárul ahhoz, hogy fogyjál, illetve hogy ne szedd vissza később sem a kilókat.
Jó haver a lencse, a vesebab is (ilyen 90...100 kalóriákat tartalmaznak 100 grammonként, zsírtartalmuk pedig elhanyagolható). Nem koplalsz velük, de mégsem kalóriabombák.
A barna rizs hasonlóképpen jó haver - igen, van kalóriartartalma, de hosszú időre eltelít, van tápértéke, a szervezeted hasznosítani tudja, tehát nem hizlal úgy, mintha ugyanennyi kalória-értékű fagyit vagy krémpudingot fogyasztanál.
Ja, tapasztalatom szerint tényleg igaz az is, hogy a krumpli önmagában véve nem hizlal. Az hizlal, amit hozzá szoktunk fogyasztani! Tehát ha elég bevállalós vagy, és képes vagy csak héjában főtt/sült krumplit vacsorázni (hozzá almát, meg zöld teát), ez is jó lehet - holott a kalóriatartalma láttán szerintem depresszióba lehet esni :)
Azt hallottam, hogy a mutatvány édesburgonyával is működik, de ezt nem próbáltam.
Vannak csodalevesek, amelyek működnek, és emellé még finomak is - de most nyáron kinek volna kedve ilyeneket főzni? Saláta, teljes kiőrlésű kétszersült, és kész.
(Ezek csak ötletek, amelyek nálam beváltak, nem tudom, hogy másoknál hogyan működnének!)
Én megint hagymàs csirkemàjat ettem ebédre, szójaszószban pàrolt gombàval, paradicsommal, hagymàval, zöldpaprikàval❤️ sósan, borsosan, petrezselymesen.
Ti?
Inkàbb életmódvàltàsnak nevezném😊 tisztàban vagyok az energiabevitelemmel, mert be kellett àllítanom a makrotàpanyagaimat, de nem szàmolok, nem korlàtozok kalóriàt, illetve nem hagyok ki ételt az étrendemből, csak mert sok kalória van benne, mert az, hogy honnan szàrmazik a kalória, milyen tàpanyagból, milyen minőségből, sokkal fontosabb fogyàs szempontjàból, mint pusztàn maga az energiatartalom.
Nekem a kalóriaszegény étrend egyàltalàn nem jött be. Sokszor próbàltam, de az éhség mindig legyőzött.
Lowcarb életmódot élek, arra figyelek, hogy a szénhidràtbevitelem alacsony szinten maradjon. -33 kg- nàl jàrok. Màsfél hét múlva töltöm a 16 hónapot.❤️
Én eleinte kalóriát számoltam, mellette applikációra tornáztam, napi 5-10 percet. Akkor annyit bírtam.
Nem régen elkezdtem a Fegyencedzést, az alapoktól, és egy hete váltottam az alacsony CH-magas zsírtartalmú étrendre.
Nem paleo, nem keto, csak kevés Ch.
Eddig úgy néz ki, bejön, szépen alakulok, és nem nehéz tartanom.
További ajánlott fórumok:
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 13 napos fogyókúra-nem a reggeli kávés
- Le fogunk fogyni!!!Az utolsó fogyókúránk, nem hízunk többé vissza!
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Használt már valaki Ökonet fogyókúrás italport(shake)? Ha igen, mi a vélemény?
- Próbálta valaki a Norbi 10kg/ hó... fogyókúrát, ha igen milyen eredménnyel?