Tésztasaláta tonhallal és nyers paradicsommal recept
20 perc
A Tésztasaláta tonhallal és nyers paradicsommal hozzávalói:
Fél csomag (durum)tészta /penne, fusilli/
4 db paradicsom
1 doboz tonhal konzerv (a darabos jobb, mint az aprított
só
A Tésztasaláta tonhallal és nyers paradicsommal elkészítési módja:
A kifőzött, kihűlt tésztához hozzákeverem a tonhal konzervet levével együtt és a nagyjából felvágott paradicsomot. Izlés szerint sózom. Ha túl száraznak tűnik egy kis olívaolajjal lehet lazítani.
Igazi gyors "vészhelyzet" kaja. VEndégváráshoz is nagyon jó, mert reggel gyorsan el lehet készíteni, majd betenni a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, este pedig kivenni. Nyáron kellemes hűsítő étel. De ha frissen készíted, akkor is sikere van. Fontos! sajtot nem szabad tenni a halas tésztákra /legalábbis az olaszok szerint nem szabad keverni a két ízt/!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: jiszüj, 2007. jan. 31. 12:45
A tésztasaláta tonhallal és nyers paradicsommal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.