Testalkat-típusok (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
A testfelépítést három alaptípusba oszthatjuk:
1.ectomorf
Általában a hosszútávfutásban érnek el jó eredményeket. Hosszú, vékony, szálkás testfelépítés. Az izmok szinte alulfejlettek. Keskeny váll, beesett mellkas, keskeny csípő.
2.endomorf
Rövid végtagok, puha, hájas, kerekded formák, izomtónus hiányos.
3. mesomorf
Ideális testalkat, karcsú, izmos. Jó esélye van, hogy megfelelő aktivitás mellet öregkorára is megőrizze fiatalos kinézetét, szerencsés testalkatát. Idős korára kialakulhat hájasodás, de megfelelő táplálkozással kordában tudja tartani.
Sajnálom, hogy már nem elérhető a cikk...:(
De nagyjából szerintem az átlagos, a sportos és a nőies alkatok sajátos keveréke vagyok... :)
1,77 magas vagyok, 77 kiló, széles a vállam, de a csípőm is. A hátam óriási, a karom hosszú (ergo nem egy leányálom kabátot, felsőt, blézert stb venni...:) ) Testalkatomhoz képest nagy a mellem - faragnék belőle, ha tehetném. A lábam hosszú, a combjaim formásak (nem kicsik...:D), a kedvencem, a vádlim pedig formás és izmos. (Ez talán a 7év kézilabdának köszönhető...:) )
Összességében arányos vagyok, bár tényleg lehetne a mellem kisebb. A kritikus helyekről meg ne is beszéljünk. :)
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Színtanácsadás, testalkat workshop, stílustanácsadás
- Én, mint sportos testalkat baj, ha nem szeretem a nagy hasú, kövér férfiakat?
- Úszógumis has, de vékony testalkatra haspóló?!
- Szerintetek milyen testalkatnak nevezik ezt?
- 75 kg vagyok a 173 cm-hez, Fogyózik még valaki hasonló testalkattal?