Termőföld megosztásának milyen költségei+átfutási ideje van? (tudásbázis kérdés)
Amivel tutira számíthatsz költségként: földmérőt kell fogadni, ő csinálja meg a vázrajzot, amit a földhivatal záradékol. Itt idő míg adatot kap a földmérő, megcsinálja a munkát, a hivatal záradékolási határideje 30 nap (földhivatal-függő,h milyen gyorsan csinálják)
A földmérési árakat nem tudom, annak utána tudsz keresni, biztos vannak cégek, ahol fent van az ár.
Azután az önkorminak kell rányomni egy pecsétet, ami szintén 30 nap. DE itt kezdd először,h mit engednek, elvileg engedik-e amit szeretnétek, mert hiába a záradékolt vázrajz, ha utána az önkormányzaton nem megy át. Biztos nekik is van 30 napjuk a pecsétre, hogy mennyi illetéket kérnek, azt nem tudom.
Szerintem első körben az önkormányzat műszaki csoportját keresd és a környékbeli földmérő cégeknél érdeklődj a pontos ár után. Helyből számolhatsz kb. 3 hónap átfutással.
További ajánlott fórumok:
- Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!)
- Költségek megosztása élettársi viszony alatt
- Borravaló megosztás a vendéglátásban hogy lehet igazságos?
- Mennyibe kerülnek most a termőföldek, szántóföldek?
- Szoktatok azon gondolkodni, hogy az emberi tevékenység szennyezi a levegőt, a folyókat, termőföldet...
- Mennyibe kerül ma egy válás ügyvédi költségeit tekintve?