Természetgyógyász? (beszélgetés)
Hol, milyen hiteles forrásból tudok utánanézni?
De ma volt egy új szavunk , Tányér - Tájér ! És kaptam bent a bölcsibe a logódpédusunktól egy tananyagot és azt ajánlották hogy a tükör elött játszunk a szavakkal ,hogy lássa a szájmozgásunkat ,és a tájér szó is így lett hogy nézett rám elmondtam kétszer és mondta :D Jó lehet másoknak ez semmi de nekem nagy dolog !
Egy profit szeretnék találni mert ,oké járhatunk majd valamikor a beszédjavítóba mint bészédindító tornára na de ott ajánlották pluszba az Ayres tornát és akkor még dolgozzak is plusz vigyem bölcsibe sok ez így egyedül !
Én már mindenkit megkérdeztem kivéve a korai fejlesztőt ,de túl vagyok a nevelési tanácsadón de ott csak 3 éves kora után foglalkoznának velünk !
Mi beutalóval voltunk, de magánneurológus által, mert a kórházban nem voltak hajlandóak adni. Próbáld meg felvenni a kapcsolatot egy Dévényes gyógytornásszal, hogy ő mit javasol. Azt tudom, hogy vannak akik maszekon jártak Dévény tornára, de nem oda, ahova mi jártunk.
Dejó ennek örülök :) ,hogy nálatok nincs ilyen probléma és remélhetőleg nem is lesz rá szükség neki ,de ott ingyenes ezek a dolgok vagy hogy mükődnek ?
A Dévény tornát is javasolnám. A kicsi fiam koraszülött lett, hordtuk 1 éves koráig. Azt mondta a gyógytornász, hogy 2,5 éves koráig, hogyha nem indul be a beszéd vigyem vissza és masszírozással beindítja neki. Még nincs annyi idős, lehet, hogy szükség lesz rá, bár ő mostmár elég szépen halad a beszéddel.
Egy kicsit nézz utánna a dolgoknak, mielőtt mást tévútra vezetsz!
Engem anno elvittek ,pont a beszédkésés miatt és kettő hónap után be indult a beszédem ,hogy attól e nem tudja Édesanyám sem, de rendszeresen csinálta úgy ahogy mutatták neki !
De Jelentkeztem a TSMT -tornára :) Úgy hogy nagyon remélem tényleg segít ,és nem csak a beszéde hanem elégg kötött mozgása van egyszóval bízom benne mindenre jó lesz ez a torna ,ára van de minek nincs !
Mondjuk Én ha rálépnek a lábujjamra egyből elkezdek káromkodni. :)
idegpályákról beszéltem....de hagyjuk is :)
Akkor ahhoz az agyat kéne masszírozni. A lábujj pont a másik végén van.
Tévedés. A masszírozáés nem beszélni tanít, hanem idegpályákat stimulál, s ez mozdíthat meg valamit az agyban, a beszédközpontban.
Előbb-utóbb persze nagyjából tényleg mindenki megtanul de valakinek ehhez segyítség kell.
Masszírozástól még senki nem tudott beszélni, azt tanulni kell. Előbb vagy utóbb mindenki megtanul, ha más nem az óvodában.
Ért mindent :) Ezzel nincs gond , voltunk fülészeten minden rendben vele voltunk neurológián is az is pipa !
A beszédértését kérdeztem, nem azt, hogy hány értelmes szava van.:)
Szinte egyenlő a nullával :(
Remélem ,úgy segítenk neki :)
a futóbringa is jó! Meglásd, nyár végére már sokkal jobban érthető lesz a beszéde!
Igen a trambulint meg is veszem neki a jövő hónapban ,meg most futó biciglit kapott az egynsúly miatt ....
ezek tényleg jók! Csináljátok csak. Meg vehetsz trambulint, nagyon fontos eszköz!!! Óriáslabdán görgetés is jó.
Igen :( De nem sajnálom a pénzt de rengetegbe kerülnek !
Tényleg kell a mozgásfejlesztés, mindenképpen járj utána, nyáron hol érhetsz el ilyesmit
Kedves volt egy hölgy és mondta aki oksító tornát tart csak 5 éves kor felettieknek , fogjam meg a bokájánál és lógassam (de attól úgy fél ) :( székbe pörgessem jobbra blara ,guráltassam ágyon , és tekerjem be pokrócba játszunk palacsintát ...
Tragikus ,nem szépítem ,de nem szeretm mikor azt mondják ,hogy joga van hallgatni 3 éves koráig nem és nem ,segítenem kell valahogy neki muszáj én látom ,meg a mozgása eléggé kötött ezt már sokan észre vették ! Makk egészségesen született 41 hétre .... Későn kezdett el járni 16 hó ,elötte kuszótt mászott sokáig !!! Halandzsa PL : didiidididi dádádádáád , autó de azt is feszül a szája úgy ,iden-igen , kérek-kéjek stb.... pár szó a többi halandzsa de az szüntelenül !!!
Az attól függ.
Egyébként milyen a beszédértése?
Ajánlom az Ayres tornát, amit javasoltak is Nektek! Vagy még inkább a TSMT-t. Hatalmasat tud "lökni" a beszédinduláson
3-éves kor alatt nem foglalkoznak velünk :(
logopédus? mint tuti ötlet? :))
További ajánlott fórumok: