Termálvízben áztatja magát valaki télen. Helyes-e ha azt mondja: strandon voltam? (tudásbázis)
Igen, igazatok van.Hiszen ezért is nyitottam a tudásbázist, hogy okosodjak, mert nem vagyok (a vok szót nem használom, most csak kíváncsiságból dobtam be mit szólnak itt rá)tökéletes! Köszönöm, hogy a segítségetekkel sikerült tisztázni ezt a kérdést:
Termálvízben áztatja magát valaki télen. Helyes-e ha azt mondja: strandon voltam?
Már csak onnan is tudom, mert magam alkottam a szót jó pár évtizeddel ezelőtt. :D
Rövid idő alatt akartam élménybeszámolót tartani, s így rövidítettem le a mondanivalómat. S én lepődtem meg a legjobban, amikor a környezetemben visszahallottam. :D
Szóval, így terjed métely. :D
De azt, hogy vok, még sms-ben sem írnám le, pedig rohadtul lusta vagyok. :( (Vagy vok? :D)
jó, bocs, lehet, hogy kicsit eltúloztam, köszi a hozzászólásodat ezennel, részemről a ezt a tudásbázist lezártnak tekintem, mert kezdtünk mármár ide-oda elevezni a "vízben" hol játékos csipkelődésből, igazából azonban a kérdésre a válasz érdekelt és nem a spekuláció, amit pl. Berzerker hozzáfűzött magában, majd nyíltan! úgyhogy ezennel minden hozzászólónak szívből köszönöm! És tényleg, mielőtt valaki azt gondolná mi értelme volt, hát elég sok!
Mert magyarok vagyunk és beszéljünk világosan és érthetően!
:-) nem keveri össze, de hogy néz ki az, ha megkérdezem tőle ( egyébként volt fiúm) hogy hol jártál és erre azt mondja a közfürdőben?!
Jó talán ez közelebb jár az igazsághoz, mint amikor azt válaszolja: a strandon voltam. ( miközben a gyógymedencében áztatja magát, így piheni ki a stresszes munkahelyét! ) Egyébként én is szeretem a fürdőzést ( fürdőbe járást) mert a vízterápiánál nincs jobb! :-) Direkt figyeltem, hogy ne írjam a tök szót!
Azt nem hiszem, csak egy fórumra írunk. :))
És tényleg szép álmokat mindenkinek!!!!
Így legyen ötösöm, és komolyan mondom, hogy így van, 100% biztos voltam benne, hogy ezt az érvet bedobod. :DDDDD
Honnan tudod, hogy nekem nincsenek ilyen végzettségeim, és nem teszem akárki mellé, punk-tum. :DDD
Üdv.: Egy balneoterápiázótól, mert így még nem hangzott el.
A szőrszálat új bekezdésben írtam, nem konkrétan neked címezve, de ha ezen megakadsz, akkor akár rád is lehet mondani. :)
Vidám estét mindenkinek!
Aztán miért nem?
Tökéletesen jó, tökéletesen hülye. Persze, ez így túl hosszú.
Lehetne mondani: nagyon jó, nagyon hülye.
De az meg nem elég trendi. :D
Használják azért, például mondhatják. Ez a terv most tökéletesen jó lett, tökéletesen jól sikerült.
Erre az emberre tökéletesen illik hülye jelző, róla már meglehetne a hülyeség szobrát mintázni.
Végül mindegy, annyira választékos a magyar nyelv, több szót, kifejezést is használhatunk egy-egy dologra, cselekvésre. Nem kell szőrszálat hasogatni, ha nem magyar dolgozatot írunk.
Tök jó, tök hülye, stb...
Aligha illik mellé a tökéletes szó... azaz felesleges.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed arról az ötgyermekes anyukáról, akinek a hasa tele van terhességi csíkokkal, mégis kétrészesben napozott a strandon?
- Fiamnak leégett a háta strandon.Nivea sun naptejet vettem most, de azt írja, hogy leégett bőrre nem jó, nem szabad használni?
- Ma strandon voltam ugrottam egyet és annyira megrándult a nyakam, hogy még feküdni sem tudok! Mit tegyek?
- Igaz, hogy csecsemőt/kisgyereket nem szabad termálvízbe vinni, mert káros számára?
- Ajánlott-e terhes nőknek kénes-, termálvizes fürdőt venni?
- Gyenesdiáson a strandon tegnap este egy 3 év körüli kislánynak eltüntek a szülei. Tud valaki valamit, mi lett, meglettek a szülők?