Ajánlott-e terhes nőknek kénes-, termálvizes fürdőt venni? (tudásbázis)
Saját magam javítom.
Tegnap láttam egy riportot, igaz az normál strandra és tavakra vonatkozott!
A szülész-nőgyógyász úgy nyilatkozott, ha a kismama teljesen egészséges és nincs semmilyen panasz, fürödhet, de amint kijön a vízből szárazra kell cserélni az alsóját (ez simán nőkre is vonatkozik).
De a meleg/ termál és a kénes víz nem javasolt!
Nem, egyáltalán nem szabad, sok kismamának még otthoni ülő fürdő is kizárva, nemhogy nyilvános meleg vizes, kénes!
Fertőzés, gombák (melegben csak úgy tombolnak)-és ebből lehet koraszülés, vetélés!
A meleg víz kiválthat méhösszehúzódást, ha tartósan benne ül az ember!
a fertőzés rámehet a magzatburokra, majd a méhlepényre és mindkettő beadhatja az unalmast!
Kismamaként a nyilvános fürdőzést, én biztos mellőzném, nem ér annyit az egész, hogy baj legyen belőle!
Egy kismama is sokkal fogékonyabb minden típusú fertőzésre-hüvelyi fertőzésre!
én strand alatt a természetes vizet értem... nem a körbebetonozott klóros vizet, amibe (főként piacnapon) a fél világ beleáztatja magát :)
egyébként valóban nagyon orvosfüggő... félve is kérdeztem meg a dokimtól... de mivel tudtam, hogy nagy pecás, gondoltam, olyan nagyon nem lesz ellenére a pancsolás :)
nekem mondjuk azt mondta a doki, hogy amíg zárt a méhszáj, nyugodtan strandolhatok... csak ne áztassam magam órákig.
mivel napozni nem szabadott, így született meg az a kompromisszum, hogy 10 perc a vízben, a napon meg összesen annyi, hogy megszáradjak...
nincs mit :)
igazából még a forró vízzel való tusolást sem szeretik az orvosok.
tk minden vetélést okozhat, ami alhasi vérbőséghez vezet (napoztatni sem szabad a pocakot!!!)
ja, ráadásul a fürdőkben sokkal nagyobb a fertőzésveszély, mint a természetes vizeken.
ha már választani kell, akkor a fürdő vagy strand helyett balaton, velencei tó, duna, tisza, stb...
a meleg víz igen.
nem véletlenül nem lehet otthon sem a kádban ücsörögni.
További ajánlott fórumok:
- Császármetszés után mikor húzódik vissza a has és ajánlott-e a haskötő?
- A felsőoktatásban a terhes nőknek van tandíjmentességük?
- Igaz, hogy csecsemőt/kisgyereket nem szabad termálvízbe vinni, mert káros számára?
- Milyen testmozgás (sport) ajánlott-megengedett a terhesség alatt?
- 17 hetes terhesen ajanlott-e a napozas? Problemat jelent-e babanak?
- PCO-snak ajánlott-e a méhnyakrák elleni oltás?