Milyen testmozgás (sport) ajánlott-megengedett a terhesség alatt? (tudásbázis)
Mértékkel, majdnem minden nekünk adott tanácsot egy gyógytornász Ismink :)
Az én Anyukám velem fürdQhelyen volt.Lehet azt is mondani, hogy majdnem a vizben szült meg
Altalaban az ugralos, es eses kockazataval jaro sportokon kivul barmit lehet.
Az uszas a legjobb, illetve torna a vizben, seta, es kismama-torna. Sok gyakorlatsort lehet talalni a neten.
Allitolag amit rendszeresen csinaltal terhesseged elott, azt folytathatod. Amig te jonak erzed, csinald, bar kesobb az ugralas nem tesz jot, es nem is tul biztonsagos sport:)
Én kosárlabdázok egy jó ideje. Tegnap pozitív tesztem lett, de szeretnék még edzésre menni. Szerintetek kosarazhatok még?
Ma megyek először kismamatornára. Holnap megírom, hogy milyen volt. Eddig Rubint Rékára tornáztam én is. Jók a gyakorlatai. Bátran merem ajánlani.
Én rengeteget usztam a terhességem alatt. Imádtam és a pocaklakó is! Ezt onnan gondolom, mert amikor uszam Ö ugy ellazult, hogy alig éreztem hogy van. Azis hozzá tartozik, hogy azon a nyáron is nagyon meleg volt. Igy mindkettönknek jólesett a hűsítő víz.
Kerékpározás, de nem autó uton!! hanem biciklis úton és úszás sztem az nagyon jó! :O)
Én is Rubint Réka kismama tornájára tornáztam az egész terhességem alatt, semmi problémám nem volt.
Egyébként az úszást szokták még ajánlani. Ami kerülendő az az ugri-bugri, lovaglás. Még annyit, hogy az én orvosom azt mondta, hogy az első trimeszterben sokkal óvatosabbnak kell lenni. :)
Szia! Nekem van egy négy hónapos kisfiam és hét hónapos terhes voltam mikor abbahagytam a kardioedzéseket. Természetesen minden orvosi vizsgálat alkalmával megkérdeztem, hogy folytathatom-e. Bár terhességem előtt is csináltam csak intenzívebben. Mikor megtudtam, hogy állapotos vagyok kihagytam a hasizom gyakorlatokat és mindenből szigorúan csak annyit csináltam amennyi jólesett. Most, hogy már négy hónapos a kisfiam újra elkezdek edzeni (már nagyon hiányzik) bár még csak szoptatok, de szerintem, ha az ember nem viszi túlzásba nem árthat egy kis mozgás.
Hát...séta egy kis kocogás,jóga
ja, tényleg, a séta nagyon jó! Minden nap sokat sétáltam. Az úszástól azért tartottam, mert terhességem előtt is sokszor kaptam fertőzést. (Pedig mögöttünk van az uszi...)
Igaz,én még nem szültem,de a séta,gyalogla´s biztosan jót tesz a babának,mamának egyaránt.
eggyik legfontoabb a sportok közül az úsza´st mondják,megfelelö körülmények (tiszta)között.
Az orvos amu´gy is megkérdezi,hogy sportolsz-e??Mit??
Ès megmondja,hogy folytathatod,vagy nem.
Rubint Réka: Baba-mama tornára tornáztam, amíg bírtam, de egy idő után a térdem nem bírta, mert régebben a sok aerobiktól elcsesztem. De jó szerintem ez a DVD. Csak megkérdeztem a dokimtól, azt mondta, nyugodtan végezhetem ezeket a gyakorlatokat. Viszont a szülés utáni 6 hétben tilos tornázni, ezt a doki szigorúan megtiltotta.
Jó kérdés . Ahány orvos annyi válasz.
Jó volna , ha már egészséges gyermeknek korábban életet adó anyák írnák meg a tapasztalataikat ide.
Sziasztok! Milyen testmozgás(sport) ajánlott-megengedett a terhesség alatt?
További ajánlott fórumok: