Terhesség alatt testmozgás (bármi, amit kipróbáltatok, milyen tapasztalataitok vannak?) (beszélgetős fórum)
Rubint Réka kismamatorna, nekem tetszett, sokszor nem volt elég
Fittmamablog-ról kismamatorna pörgős kismamáknak, ez egy ebook, ki lehet nyomtatni, és van rajta egy feladatsor, ez volt a kedvencem
10 minutes prenatal-ez is jó volt, bár ritkábban csináltam, pilates szerűség és nekem kicsit uncsi volt
RR felsőtest gyakorlatok (azt hiszem 2010-es dvd-ről)
sok gyaloglás
Tapasztalat: ettől vagy sem, de nagyon könnyű szülésem volt. Ezen kívül nagyon jó érzés még nagy pocakkal is átmozgatni a tested, én az utolsó héten is tornáztam és jól esett.
Szerintem az a lényeg, hogy amit eddig csináltál, azt lehet továbbra is, persze nem az extrém sportokat, de ha eddig nem mozogtál, akkor ne most kezdj el valami drasztikusat!
Lehet sokmindent, csak mértékkel.
Én a fiammal még 39 hetesen is jártam biciklizni (amivel mondjuk megbotránkoztattam néhány embert:P), de addig is azzal jártam sokat.
A mostani terheséggelmmel meg zumbázni jártam 16 hetes koromig, de mivel gyorsan nő a pocakom, már a súlya húzta, így már csak gerinc tornára járok. A kerékpár már nem rendszeres, de ha el kell ugranom a boltba, akkor nem gondolkozok rajta! :)
Ezen kívűl az sem mindegy, hogy a terhesség probléma mentes e. Az orvossal vagy a védőnővel meg kell beszélni. Bár van amelyik alapból letiltana mindenről.
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Milyen testmozgás (sport) ajánlott-megengedett a terhesség alatt?
- Terhesség alatt mi számít normális fT4 ill. TSH értéknek?
- Fodrász hölgyek!Dolgoztatok terhesség alatt, ha igen meddig?Volt-e amit nem csináltatok/dauer, festés/?
- Hol, mennyiért lehet olyan naplót venni, amit a terhesség alatt vezethetsz? (Nem olyat, ami meg van írva, és kiegészítgethető maximum.)
- Ekcémára tud valaki jó krémet ajánlani, amit lehet használni terhesség alatt?