Terhesség alatt mi számít normális fT4 ill. TSH értéknek? (tudásbázis)
Sziasztok!
Remélem, jár erre még valaki!
Ma kaptam meg a leleteimet, 12 hetes terhes vagyok.
A TSH-m 4,28
FT4 0,95
FT3 3,8
Ez mennyire rossz? (eddig nem volt magas)
A háziorvos azt mondta, nem sokkal magasabb, mint a referencia felső határa, ezért nem kell semmit csinálni, csak néha majd kontrollálják. De én úgy tudom, ez már nem jó, gondot okozhat. A nőgyógyászomhoz viszont 3 hét múlva megyek legközelebb. Várjak addig, vagy riadóztassam?
Előre is köszönöm a segítséget!
Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Ez okozhat gondot? Mit?
Nagyon szorítok neked! Pláne az előzmények után! Tulajdonképpen évek óta azt teszem.
Minden jót neked!
Szia!
Nekem 9 volt az érték a terhességem előtt,de a doktornő szerint 2-re kellett beállítani,ahhoz,hogy nekem is,meg a Babának is megfelelő legyen,ezért addig emelték a szintet amíg ennyi nem lett.Persze sok vérvétel és kontroll után beállt már.De nagyon fontos,hogy jó legyen!
Neked mennyi az értéked?Hány hetes terhes vagy?
Sajnos biztos vagyok benne, hogy nem egyezik a terhességen kívüli értékekkel, mert a dokim erre felhívta a figyelmemet. Rémlik mintha a TSH-nak 2 alatt kellene lennie, de az fT4-ről fogalmam sincs:(
Azért köszi a választ!
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- 5 hetes terhességnél a 8 mm-es petezsák méret jónak számít?
- Ha már volt egy veszélyeztetett terhesség, számítani lehet rá a következőnél is?
- Inkontinencia - Mire számítsak egy második terhesség után?
- Milyen méhszáj értékek számítanak jónak a terhesség alatt?