Császármetszés után mikor húzódik vissza a has és ajánlott-e a haskötő? (tudásbázis)
Bár már régen kihalt a topik, azért hozzászólok, hátha olvasgatja még valaki.
Nem a császártól nyúlik meg a bőr és marad meg a has! Ez abszolút alkati kérdés. Van olyan barátnőm, aki simán szült és kötényhasa maradt és van olyan aki császárral szült és semmi nem látszik. Lapos has, feszes bőr. 30 fölött szültek mindketten. Ez abszolút alkati kérdés.
Hali mindenkinek!
Császár után mennyivel kezdtetek el tornázni és hol találok ilyen lájtos gyakorlatokat?
Előre is köszi!
Sziasztok!
Bár lehet, hogy nem ide tartozik a hozzászólásom, de olvasgattam az írásotokat visszamenőleg is. Ahogy látom itt a nagy has, kötényhas, hasszorító és hegesedésről van szó, ami kapcsolódik a császármetszéshez.
Én most várom a második babámat, az elsővel 30 kilkót híztam, amit egy év alatt sikerült lefogynom, kemény edzésekkel és nagy odafigyeléssel, ami az étkezést illeti. Egy pici kötényhasam lett, bár bugyiban nem látszik, de ez a has tágulása okozta, amit nem tudott követni a testem. A heg gyönyörű lett 1m távolságról sem látni egy nagyon vékony kb 10-15cm-es hosszúságú, ami szintén bugyiban nem látszik. Én úgy gondolom a hegesedés egyén függő, nem mindenkinek "szépen" gyógyuló hegesedése van. Én használtam hasszorítós bugyit, bár nem tudom mennyit segített, inkább csak jó érzés volt, hogy tartja valami a "széthullott" izmaimat és szerveimet. Egyébként a szülés után én is úgy néztem ki, mint akiben még ott a baba. A császármetszés független attól, hogy valakinek kialakul-e kötényhasa vagy sem, nem ettől függ! A nagyhas kérdésre csak azt tudom mondani, kemény edzés és diéta kérdése, hogy visszamegy vagy sem. Hát ennyi lenne a hozzászólásom.
Eltelt 2 év és kicsit kisebb a hasam, pedig használtam haskötőt. ez a második császárom volt, az első életmentő.
Aszem marad a plasztika, ha sikerül lefogynom még 10 kilót.
Azt gondolom, alkati kérdés egyrészt, másrészt nem mindegy a terhességek száma, mert minél több terhesség, annál jobban lazulnak a kötőszövetek, vagy repednek, és a belső szerveket már nem tartja semmi. ezért akkora a has amekkora.
Huszonéves koromban, és is jól beszólogattam a nőknek, hogy kéne már produkálni.
A sokadik terhesség, és bizonyos kor után, inkább befogom......)
Újra hali.
A 3. este kaptunk hashajtót -bár 3 napi koplalás után nem értettük minek-, 4. nap d.e. ha nem - nekem nem- volt eredmény akkor jött a fini langyos beöntés :S :))Hát így -6év után is - egy kicsit irígykedek rátok.
A műtét másnapján nálunk mmindenki előírt menüt kapott, és a "végeredményt" be kellett mutatni az épp ügyeletes szülésznőnek, hogy lássák, nem állt le az emésztés.
A belek meg szépen visszarendeződtek, bár nálam ez már jóval túl volt a kórházi tartózkodáson.
Hali.
Én sem értem ezt a hasszorítós dolgot, 6 éve (szentesen) így szültem, mindent átvágtak, a varat mellet még kapcsokat is kaptam, de gondolom más se kapott 3 napig szilárd kaját hogy a belek meg a többi cucc régi helyére tudjon vissza húzódni, de a szorítóról szó se esett. Viszont nekem is megmaradtt a "kötényhas", és még van érzéketlen rész a köldök alatt. Másnak is? Hja és az oxitocyn is móóódjával osztogatták...
Valóban nálam nem vágták át az izmokat. De nem a hasizmok miatt van a zsák, hanem azért, mert nyomást fejt ki a sok átvágott érre és így hamarabb megszűnik a vérzés. (Tulajdonképpen egy óriási nyomókötés. :)) ) Legalábbis nekünk ezt mondták...
Édesapámnak sérvműtétje után szintén tettek ilyen homokos nyomózsákot a műtéti területre.
Érdekes, hogy császár után ezt írod. :-OOO
Én a 2. után vagyok és mindkét alkalommal homokzsákkal nyomatták a hasunkat a vérzés gyorsabb elállítása miatt, majd szorosan körbetekerték a hasunkat még fekve is, felállás előtt meg egyenesen kötelező volt.
Engem nem rég másodjára is császároztak. Az előző heget - ami még függőleges volt - a dokim kimetszette. Hát, mondhatom, hogy nem lett túl szép, sőt ferde is. Most 2,5 hónap múltán lila és vastag a heg. De gondolom, idővel elhalványul, mint az elsőnél.
Én mindkettő műtét után hamar helyrejöttem, csak az első napok voltak kritikusak még a kórházban. Szerintem nem olyan vészes, de ezt már lentebb is írtam. Haskötőt most nem kaptam a kórházban, de a dokim nem is javasolta, hogy vegyek.
Én 8 éve szültem császárral. Utána egy fehér hálós hasszorítót kaptam a kórházban, amit itthon hetekre rá is hordtam. Nekem nem okozott problémát, sőt jó volt, hogy tartotta valami a hasam.
Az én hasam nem lógósodott meg, a szülés után néhány hónappal visszanyertem a formám, ugyan néhány kiló maradt rajram, de a hasammal nem volt problémám.
Most újból terhes vagyok, a 14. hétben járok, kezd nőni a hasam!
További ajánlott fórumok:
- Tények és adatok a császármetszésről
- Epidurális érzéstelenítés fáj császármetszésnél?
- A császármetszés vagy a sima szülés az előnyösebb és miért?
- Természetes szülés császármetszés után!
- Dolgozzuk fel a császármetszést együtt
- Igaz, hogy a császármetszés után nem húzódik vissza az anyák hasa úgy, mintha természetesen szültek volna? Mi a tapasztalatotok?