Terhességi cukor, a fekete lyuk? (beszélgetés)
Te előtte is cukros voltál???
Mert én pl. nem, csak a terhesség alatt jött ki ez a terhességi cukor, befektettek a kórházba egy napra, diétás kaját kaptam és akkor már normalizálódott is. Szülés után meg hálisten egyáltalán nem is jött vissza.
Szia!
En Angliaban elek, itt etkezes utan 1 oraval elfogadjak 7.8-ig. De epp most partoltunk at mindannyian a masik terhessegi cukros forumba, gyere at oda, ott tobben is vagyunk.
sziasztok
én is terhességi cukros vagyok a 34. hétben.
most egy kicsit rosszabb volt a cukrom, ezért lelki támaszért fordulok a fórumhoz
csak diétázok (inzulin nincs), otthon méregetek.
nektek mennyi szokott lenni az evés utáni 1 órás?
nekem eddig mindig 7 alatt sikerült, de most kicsit felé ugrik, pedig nem igazán eszek mást vagy többet. lehet, hogy a sok gyümölcs miatt? pedig főleg görögdinnyét burkolok.
biztassatok légyszi egy kicsit, azzal, hogy írtok a saját tapasztalataitokról :) köszi
ja, eddig minimálisat (2,5-3 kg) híztam csak
Összevontuk a 2 fórumot ide gyere :
Terhességi cukorbetegség fórumon vagyunk.
En az elso terhessegemnel 63-rol indultam, 12 kg-t hiztam, mind lement. A masodiknal is 63-rol indultam, akkor is 12 kg-ot hiztam, de ot tudtam szoptatni, lefogytam 60-ra. A harmadik terhesseg alatt osszesen 7 kg-ot szedtem fel, most 1,5 honappal szules utan vagyok 60, de szoptatok ezerrel, ugyhogy szerintem megint fogok meg fogyni.
Ja, mindharomnal dietaztam, egyiknel sem volt gond a baba cukraval.:D
Igen, effektív 5 kilót híztam a terhesség alatt, az utolsó 1,5 hétben rájött 8 kiló víz.
105 kilóval indultam,
118 kilóval mentem be a kórházba
és most 102 kiló vagyok... már nem kell inzulin, hibátlan a cukrom és a baba tökéletes cukor ügyben is. :)
Ha eleget mozgok,akkor semmi bajom nincs vele. ha viszont lustibb napom van,akkor megingul felfelé.
Igen, elvileg egy napon fogunk szülni :)
az a vicc, hogy akár barna vagy piros, vagy zöld a tészta,rizs nekem csillagokig emelik,szerintem egyén függő, mint ahogy én a napi 3*-i étkezést tapasztaltam magamnak, ha 6* ennék folyamatosan magas lenne a cukrom.
A héjába főtt krumplitól, az ég világon semmi bajom :)
Nekem anno azt mondta a dietetikus, hogy krumpli csak sutve, rizs, kenyer barna, teszta barna v. durum. Ezek nem is emelik meg.
A rizshez en szoktam keverni cukorborsot, ugy ehetobb.:)
Nagyon ügyes vagy, ha sikerül tartani a cukor szintedet diétával... reméljük, hogy nem emelkedik ahogy halatsz előre, ha jól láttam egy időben szülünk? :)
Nekem az a gond, hogy folyamatosan emelkedett, most stagnált-remélem-
Látod, azért igyekszem :)
ma is szépeket produkáltam, 7,3, 7,6...csak nagyon ritkán van amikor egy kicsit több, de ez gondolom a "szervezet" miatt van, mert ugye nem gép...nekem valóban az éjszakai sokat segített, meg az állandó ellenőrzés, hogy mikor mennyi, mert lehet szabályozni...igaz,hogy naponta 6* mérem a cukromat:) nagyon igyekszem...
Éjjel kakaóscsigáról álmodtam...:(
Apropó, ha úgy van, hogy nagyon, de nagyon megkívánok valamit-mint ma :P- egy fagyit, akkor mérem előtte, inzulin, fagyi mérem utána...az volt az ebéd :) 7,3 lett, de olyan jó ízűt ettem...
szóval gondolom, hogy jó, ha oda tudok figyelni rá, hogy határértéken belül maradjon..
Mitől van az, hogy a sültkrumpli és a főttkrumpli nem emeli fel a cukrot nálam, de a rizs, tészta, burgipűré, mégha egy kanállal is eszem életveszélyes. Teljesen leálltam róla.
Kicsit kipáltam már a rozsos kenyértől és a teljes kiörlésűtől, szerinted a norbi kenyér és a fogyi kenyér az milyen?
Megkaptam a honlapot, meg is néztem. Köszönöm!
Nem tartom valószínűnek, hogy csinálnak még egyet. Főleg azért, mert a védőnő azt mondta, hogy a 30.-ik hétben lesz majd a következő labor. Diétázom, és a legmagasabb érték például a mai nap is 7,2 volt.
KriszTom: Nekem a tapasztalatom, nem olyan rossz az inzulin, sőt még stabilabb is.
Én naponta 3*szúrok és a múlt héten kaptam éjszakait is-ez úgy néz ki, hogy megoldotta a nappali problémámat.
Serry: a 6*-i étkezés pl nálam nekem nem jó, mert a cukrom nagyon lassan megy le, így a fő étkezések maradtak, esetleg egy pár falat közben és így eléggé jól kordában tudom tartani, 7,9 volt a legmagasabb,de kaja utánra általában 6,5-7,8 között van. egyszer volt egy kiugrás, amikor kimaradt az inzulin, na ott produkáltam egy 11-est.
A vércukormérő sem megbízható 10-ből 10 mást mér.Ezek csak kb értékek.
Jelenlegi inzulin adagom R:22 D:12 V:6 Éjszakai:6
És a doki megdicsért, hogy az értékekhez tudom igazítani az inzulint és az evést is :)
Szia!
Voltam diabetológián. A picivel minden rendben van. És egyébként pedig természetgyógyász "felügyel".
A történtek miatt én már nem nagyon hiszek az orvosoknak, a természetgyógyász viszont nagyon sokat segít.
Kontroll vizsgálat alatt mire gondolsz?
Milyen táblázatra gondolsz?
Egyébként ilyen magas értéknél lehet jobb lenne az inzulin. Nem vagyok diabetológus,de ha egyik nem ok menj el másaikhoz. S persze egy kontroll vizsgálat sem árt.
Szia!
El tudnád nekem is küldeni ezt a táblázatot?
Nekem már 11-12 hetesen megcsinálták a cukorterhelést, mert 6,6 volt az éhgyomri. A háziorvosom kötötte az ebet a karóhoz, hogy muszáj. A védőnő megmondta, hogy rossz lesz az érték, de megcsinálták. 12,5 lett a kétórás :(
Inzulinra akartak fogni, de én nem hagytam. Diétázom, próbálok napi 6-szor enni (bár ez nem mindig sikerül). Van itthon mérőm, a legmagasabb értékem 7,5 volt étkezés után.
Azt viszont meg kell hogy mondjam, némelyik diaetológus orvosnak csak az számít, hogy szerződést köt a gyógyszergyártóval, és mennél több inzulint tudjon eladni. Nem mindegyiknek a beteg a fontos sajnos :(
Anno Magyarorszagon a Coopban tudtam venni. Teljes kiorlesu buzabol keszult, nem adnak hozza cukrot, kis keksz alaku vmik, tejjel kell enni. Itt Angliaban a legtobben ezt eszik reggelire. Nem a legfincsibb kaja a vilagon, de meg lehet szokni es nagyon laktato.
Most neztem, ha beirjatok a keresobe, kiadja.
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Mennyi a veszélyesen magas vércukor érték a terhesség elején?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Miért nem szabad inni kávét és fekete teát a terhesség alatt?
- Terhességi cukor 2. terhesség során...
- Volt már valakinek terhesség alatt cukor a vizeletében?