Miért nem szabad inni kávét és fekete teát a terhesség alatt? (tudásbázis)
gyanítom a koffein miatt, persze csak tippelek.
:)
Nekem ctg előtt kifejezetten ajánlották a kávét,mert így egy kicsit a baba is magához tért,ha nagyon lustácska volt és nem akarta magát produkálni!
Amúgy sosem kávéztam,még most sem de a teát nagyon szeretem és ittam is,iszom most is,16 hetesen!
A kislányomnak sem lett tőles emmi baja,egésségesen születet!
:)) nem hinném, ezek alapján akkor ha nem kávézok egész nap aludna a fiam :)) Egy kezemen meg tudom számolni hányszor nem aludt délután,
igaz az első hónapokban borzasztóan hasfájós volt, és akkor tényleg nagyon keveset aludt.
miért ne szabadna?
3-4 csésze eszpresszó kávé az, ami már növelheti a vetélés kockázatát az elején. gonolom ennyit nem iszol...
Valahol olvastam, hogy sokszor lassabban bomlik le egy kismama vérében, mint egyébként, így a magzat sokkal nagyobb koncentrációban kapja. Én csak a szüléseim után olvastam ezt, így reggelente ittam egy fél adagot, hogy ettől-e, vagy sem, mind a három gyerekem örökmozgó, rossz alvó. A Húgom nem ivott (kávét), Neki egy nagyon nyugodt kisfia van.
Persze ez lehet véletlen is (sőt valószínű), de az engem is érdekelne, hogy másnál hogy van ez.
A fekete tea helyett pedig nagyon finom gyümölcs teákat lehet inni. Nekem nagyon bevált a csipkebogyó, hibiszkusz, őszibarack kombináció, nem is sokkal más mint a sima tea.
Jó egészséget!
Napi egy csésze kávé, vagy tea még elmegy..szakkönyvekben ez áll. A gyümi teában nincs koffein, tehát ha két pohárral iszol, az sem árt.
Speciel én kávézom időnként 1/3 kávé (de nem a kotyogós, erős kávé), 2/3 tejjel.
Szia! A koffein nem tesz jót a babádnak!
Kávé helyett nem tudok mit mondani, mert állítólag a nem koffein tartalmú kávét sem szeretik. Állítólag az íze miatt. Teából meg inkább akkor olyant igyál ami nem koffeines. Azt szabad.:-)
Szia!
Nekem nagyon alacsony volt a vérnyomásom és három kávét ittam terhesség alatt.
Semmi bajunk nem lett:)
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatt szabad szolizni?
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Terhesség alatt tényleg nem szabad hajat festeni?
- Terhesség alatt szabad édesítőszert fogyasztani?
- Szabad hajat festeni terhesség ideje alatt vagy nem?