Terhesség mellett lehet simogatni a kutyákat? (tudásbázis)
Nagymamám várandósan "fogdosott" kutyát,macskát,lovat,MALACOT,tehenet,baromfit. 8 makk egészséges gyereket hozott világra..
A minap hallgattam a rádióban,hogy azért van ennyi alllergiás,beteg gyerek,mert a kismamát,és a babákat a széltől is óvják.Itt vidéken látom,hogy a gyerekek szinte fetrengenek a lócarban,és szintén makk egészségesek..Kismamák körül,2-3 kutya,és 6-10 macska..A babáiknak semmi baja...Mostanában egyébként divat az is,hogy mit ehet,és mit nem a várandós...Környezetemben lakó idős nénik imádják,ha mesélek róla,mert fetrengenek a röhögéstől...:D
Itt vagyok én, mint élő példa :)..."túléltük" a 9 hónapot.
Talán ilyenkor az ember extra tisztaságot tart, még jobban odafigyel a tisztaságra.
Sok kutyás kismamának okoz ez dilemmát, amikor teherbe esik. Van egy kutyád, akár már több éve veled van, és akkor jön a baba...mi legyen vele...?
Ezt csak az tudja, akinek van kutyája. Én nem lettem volna képes lapátra tenni, amikor kiderült, hogy babát várok.
Megkérdeztük az állatorvost, mit tegyünk és ő javasolta azt, amit az előzőekben leírtam.
A kutyus még most is itt van, és nagyon örülnek egymásnak a kislányommal.
Hát igen, rohan az idő.
Remélem Frodónak még jó sok éve van. Egyenlőre makk egészséges. Zemike is már elmúlt 12. Sama 7.
Már egy éves? Hogy szalad az idő, emlékszem amikor született...
Azta, remélem az enyémek is ilyen szép kort érnek meg mint Frodó. Puszilom őuraságát:)
nem azt mondtam hogy azt csinálom, csak hogy ezt mondta. ettől függetlenül úgyis én döntöm el hogy lesz e cica vagy sem, de valószínűleg lesz.
az unokatesómnak meg hogy megtiltotta hát most mit mondjak ő hallgatott rá. én ennél azért makacsabb vagyok.
Mindig azt csinálod, amit a szomszéd mond?
Amúgy a mi cicánk bizony a baba közelében van. Éjjel ott alszik az ágya alatt...napközben, ha az unoka felsír, rohan segíteni, bárhol legyen...
Jó lehtett a séta.
Fiam már elműlt 1 éves. Ebek megvannak. Frodó nem sokára 14 éves lesz.
Azért ez nem igaz, hogy a z emberek 90% átesett rajta. 2 barátnőm van akinek mostanában volt gyereke és róluk tudom, hogy nem estek át rajta, sőt az egyiket terhesen kapta el. Pedig mind kettő állatorvos, sőt az egyik macskákkal dolgozott évekig. Én állatkozmetikus voltam és állatorvosi asszisztens és én sem kaptam el. Akikkel egyszerre voltam terhes állatbarát ismerőseim szintén nem estek át rajta.
Amit még tudni kell, a hűtőbe is csak megmosott zöldséget szabad rakni, ugyan is, ha toxos zöldséget raksz be, mikor kinyitod a hűtőt és belélegzed egyből elkaphatod.
Mert neked alighanem nem volt kutyád-macskád amúgy a háztartásodban. Ha lett volna, tudnád, hogy egy befogadott állat majdnem ugyanannyi felelősséget ró rád, mind egy gyerek.
És ne, ne háborodj fel, hogy összehasonlítom a háziállatot a gyerekkel. Mert nem hasonlítom össze! Csak az ember felelősségtudatát teszem egy szintre. Aki vállalta, hogy egy élőlényt befogad, óv, nevel, gondoz, szeret. Legyen az embergyerek, vagy állatgyerek.
Na akkor lehet, engem is megköveznek majd páran! Nálunk a kutya éjjel egy szobában alszik a gyerekkel. :D Merthogy a fiam kuckója a nappaliban van, a kutya pedig a kanapén alszik. :D
Ez nevelés kérdése. Akárhányszor nálam van a gyerek, hagyom a kutyának is hogy odajöjjön, megszagolja. Tudja jól, ő is falkatag, falkatagot pedig nem bánt. Pont.
Na, itt a baj!
A kutya nem egy játék, amit megveszünk neki!
Nem a "gyerekemnek akarok egyet", hanem családtagot választok magam mellé, aki nem a gyerekem egy játékszere, hanem egy olyan élőlény, akiért felelős vagyok az élete további részében!
Óriási különbség!
Gondoltam, hogy kapok hideget meleget, de nem baj. Igen itt en is az anyukat tartom felelötlennek, en csak azt irtam, hogy figyelni kell minden allattal.
Az meg, hogy nem szeretem az allatot a hazban ,ez en vagyok tölem masok tarthatnak bennt ha akarnak. A macska szörre meg allergias vagyok egyebkent is. a kutyakkal meg abszolult nincs bajom. a gyerekemnek is szeretnek majd egyet de csak ha mar nagyobb lesz egy kicsit.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Elhalt terhesség mellett lehetnek fokozódó terhességi tünetek?
- Terhesség mellett sportolni
- Lekötés mellett terhesség
- Terhesség gyógyszer mellett...?
- P3-as citológia mellett a terhességet végig lehet csinálni?