Régen mikor még csak elkötötték a petevezetéket hurok szerűen ,akkor ugyan nagyon ritkán, de előfordult a terhesség , ha esetleg maradt a kötésnél egy ici-pici hézag amin a petesejt átfért .
Ma már átvágják és lezárják mind két végét így az esélye gyakorlatilag nulla !
Császár alkalmával,ha az anya kéri a 3. bébi után megcsinálják.
Én elkértem a kórlapot,műtéti betétlapot,amíg bent feküdtem,és elolvastam,mit is csináltak.Amióta olvastam,hogy átvágták a petevezetékeket-nyugodt vagyok teljesen.
A klinikán gyanakodtak,miért kérem el,de megnyugtattam őket,nem pereskedni,vagy kételkedni akarok....:)
Most olvastam nem rég , hogy már nem elkötik a petevezetékeket hanem átvágják és mind két végét lezárják ..pontosan ezért van, hogy jól meg kell gondolni, mert visszafordíthatatlan ..illetve visszafordítható, de a hegesedések miatt még ha vissza is fordítják kicsi az esélye a teherbeesésnek ! Szóval az átvágás + lezárás miatt igencsak nem valószínű egy teherbeesés !
Anyukám is pont így járt...mármint kimaradt a vérzése és totál ideges volt,hogy lekötés mellett terhes lett,de szerencsére nem volt az,hanem "csak" cisztái voltak,ezért nem jött meg neki.
Én nem vagyok szakértő. Sztem orvossal konzultálj ilyen ügyben. Én csak a neten olvastam utána. Bár én is ebben gondolkozom, hogy megcsináltatom majd! Ha gondolod olvass utána te is. De tényleg azt mondják, hogy nagyon ritka.