Terhesség alatt polip a méhszájon (beszélgetés)
Nekem mind két terhességemnél volt polipom a méhszájon. Egyik terhességem se ment el, tőle. Mind a kettőnél magától levált a szülésnél. Ha ez nem következne be, ami nagyon csak ritka, akkor az orvos mikor meg lesz a baba, nyomban azt eltávolítsa úgy is.
Ne aggódjál nem lesz semmi baj.
Az orvos azt mondta nekem, ő inkább azt javasolja ne vetessem le, mert rizikó a vetélés lenne.
Sok szerencsét, és tényleg ne aggódjál.
Szia!
Nekem az első gyereknél találtak polipot a méhszájamon (11 hetes terhes voltam). Nekem ezt viszonylag gond nélkül el tudták távolítani szerencsére (értsd: nekem is elmondta az orvos, hogy most akkor szigorú fekvés - max pisilni kelhettem fel 2 percre + erős vérzéscsillapítókat kellett szednem, de nem volt 100%, hogy megmarad a baba. Esetemben muszáj volt, mert később kinyithatta volna a méhszájat)
Jelentem van remény, nekem megérte, itt babusgatja a játékcicáját az én 4,5 éves tündérlánykám.
Fel a fejjel, mindenképp konzultálj másik orvossal is!
Köszönöm! :)
Kezdek megnyugodni, hogy talán nem is polip, hanem terhességi méhnyálkahártya-kitüremkedés. Próbálok nem parázni, elvégre egyelőre semmi bajom, az orvostól pedig kérek időpontot és aug. közepén megnézetem.
Nahh nem akartalak feleslegesen fárasztani az előbb de akkor most le írom :-)
Nálam is polipot diagnosztizáltak kb 4 hete amit egy párperces rutin műtéttel eü.kaparással el is távolították ,majd két hét múlva meg lett a szövettan eredményem ami pedig nem mutatta ki hogy polipom volt ....szóval valószínűleg a méhnyálkahártyám volt meg vastagodva.
Ez "csak" annyiban különbözik a te esetedtől hogy én nem vagyok kismama .
de a lényege az hogy akár neked is lehet ezt látott.
de én még mindég azt mondom hogy ha haza jöttök nézesd meg magad :-)
jó egészséget és minden jó kívánok !!!
Szia!
Most olvaslak itt is. Minden képpen menj el másik orvoshoz szerintem is! Hátha mégis le tudják szedni azt a polipot. Még egy szakvélemény nem árthat. Nagyon szorítok értetek. Át tudom érezni a helyzetedet, mivel én is épp 17 hetes terhes vagyok.
Sziasztok!
17 hetes terhes vagyok. Elkezdtem kicsit vérezni, először friss vér jött, aztán alvadt, ami azóta is "jövöget". Ma elmentem orvoshoz, és kiderült,hogy polip van a méhnyakamon, attól származik az alvadt vér. Azt mondta az orvos,hogy alapesetben egy pillanat alatt eltávolítanák ezt, de terhesség alatt nem szabad. Elmondta, hogy ez nem jelent egyértelmű veszélyt, de ha a polip „úgy dönt”,hogy irritálni kezdi a méhet, akkor azonnal elvetélhetek.
Tényleg nem lehet a világon semmit tenni? Végig kell rettegnem öt hónapot azzal a tudattal,hogy akármikor elvetélhetek? Egyszerűen nem tudom így elképzelni a terhességem további részét. Tényleg semmiféle megoldás nincs?
Nagyon ideges vagyok, ez olyan, mintha egy guillotine alatt lenne a nyakam, a hóhér meg ott gondolkodna pár hónapig,hogy elengedi-e a pallost vagy nem, ennél még egy egyértemű rossz hír is jobb lenne.
Jár valaki hasonló cipőben? Mire számítsak? Én mindig a legrosszabbra készülök, ne éljem bele magam, hogy minden rendben lesz? Vagy ez csak egy kis kockázat? eléggé besz..tam. Köszi!