Terhesen strandolni? (tudásbázis)
:-(
Szomorú.....
Sajnálatos, de biztos azért ment el a baba?
Álatlában a dokik iylen helyzetben csak találgatnak
Ha van dokid, akkor gondolom megbízol benne.
Kérdezd meg és tedd azt amit Ő mond
Na, ez az!
Keresgéltem én is neten és nagyon megoszlanak a vélemények!
Ahány doki annyi válasz :S
Kérdés:
Hat hetes terhes kismama vagyok. Imádok úszni, sokat is jártam eddig uszodába. Az orvosom azt tanácsolta, hogy ne menjek uszodába... ezt nem értem, hiszen mindenki elsősorban az úszást javasolja, mint testmozgást.
Válasz:
Az úszás természetesen a terhesség jó részében (ne is idő szerint definiáljuk, inkább úgy: ameddig a méhszáj teljesen zárt) az egyik legideálisabb testmozgás. Kollégám aggódását inkább az válthatja ki, hogy az uszodák zöme bizony nem steril, még akkor sem, ha a tulajdonos vízminőség-vizsgálatokkal példálódzik. Avagy naturálisabban: Ön szerint hányan mulasztják el a valóban tisztasági zuhanyt? Merthogy a lábon bizony sokszor élnek gombák... Szóval az amúgy is csökkent helyi védekező képességű terhesnél fokozottabb a fertőzés veszélye.
A megoldás csak egyedi lehet. Aki életében nem szenvedett uszodai fertőzéstől (=nem volt érzékeny rá), az tehet egy próbát. De tudnia kell: az első tizenkét hétben inkább nem szeretünk hüvelyi fertőzést kezelni, nehogy a baba ártalmára legyünk.
Dr. Nagy László
Én kifejezetten javasolni szoktam az úszást a kismamáimnak, mindenféle szempontból csak előnyös lehet. Én egyébként sem hiszek a fertőtlenített uszodavíztől kapott fertőzésekben, még ha ennek a veszélye fenn is állna, akkor azt könnyen kikezelhetnénk. Szóval szerintem ne mondjon le az úszásról.
Dr. Ács Nándor
Nem is szabad...
ki tudja ki volt elötte a vízbe, s mit csinált...
wááá
persze inkább a Balaton, mint az szoda
leginkább egyik sem
Köszönöm a gyors válaszokat!
Én is így gondoltam, hogy inkább kihagyom. Csakhát, jön a nyár, kisfiam imád strandolni..... De majd a partról figyelem!
Én is azt tudom csak mondani, amit a többiek: strand, termál NEM AJÁNLOTT!
Ha nagyon vízre vágysz, akkor inkább a természetes víz(Balaton, Velenci tó, tenger...)
Termált felejtsd el, én is ímádam, de kihagytam, mert a túl meleg víz vetélést okozhat.
Nem ajánlott a strand a fertzések miatt, akkor inkább a balaton. Nekem a mama uszásnál, ha mentem volna a doki azt javasolta, hogy mártsam a kis tampont natúr joghurtba, s azt tegyem fel.. hátttttttttttttttttttttttttt
nem mentem fürdőbe inkább
nem ajánlatos fürödni, főleg nem meleg és termálvízben
egy kismama amúgy se fürödjön, hanem tusoljon
tengervíz viszont lehet, mert nincs fertőzésveszély a só miatt
nem ajánlatos.Mivel a hüvely flórája változik könnyebben el lehet kapni a kórokozókat.
Gondolom nem szeretnél antibiptikumot a kis pocaklakódnak.?
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
6 hetes kismama vagyok. Hétvégén voltunk termál fürdőben, de nem mertem bemenni a vízbe a fertőzések miatt és azért, mert azt hallottam, hogy a meleg víz vetélést okozhat.
Mit tudtok erről?
Mikortól lehet strandolni? Termál?