A vércukorszint normalizálható? (beszélgetős fórum)
Hát sajnos semmit nem javult az értékem
Sőt
Valaki tudna ajánlani bármit is volt akinek nem javultak az értékek??
Azt kifelejtettem, hogy mindezt gyógyszer nélkül sikerült elérni. Nála is felmerült a gyógyszer mint lehetőség, de azt választotta, hogy előbb megpróbálja anélkül.
De ne frusztráljon, hogy neked kicsit mást írtak elő, mert egyéni, hogy kinek a szervezete hogyan reagál.
A mozgás hasznos (a kolléganőm is elkezdett újra mozogni, de kevésbé megterhelő sportokat űz).
Egy kolléganőmnek nagyon rossz lett a terheléses eredménye, azt mondta az endokrinológusa, hogy a cukorbetegség kapujában van.
A javasolt diétát betartva 2 hónap alatt leadott tíz kilót, és mire sor került a kontrollra, rengeteget javultak az értékei. Érdekes módon őt pont letiltották a megerőltető sportról (előtte nagy távokat futott), mert a megerőltető sport is stressz, a stressz pedig kedvez az IR-nek, PCOS-nek.
Tehát lehetséges sokat javítani a helyzeten!
Merckformin 1000mg-ot szedek 3 hónapja reggel, este. Rendszeresen, időre étkezem és előtte, utána mérem a cukrom.
Ma már 4-5 értékeket mérek étkezés előtt. Utána természetesen többet, olyan 7-8 körül.
Nem fogyasztok cukrot, de ha a kaja megkívánja, pl. valamilyen sütemény, nem sokat, de abból is eszek.
Igen, a mozgás is fontos. Sokkal jobbak az értékek, ha dolgozom kicsit kint az udvaron, az állatok körül, vagy havat lapátolok.:) A szobabiciklit nem próbáltam még, mert mire bejövök már kellemesen elfáradok.
Ez alatt a három hónap alatt minden különösebb diéta nélkül leadtam 6 kilót.
Pcos + ir mellett 3 spontán gyermekem van.
Gyógyszer és diéta rendbe fog tenni, ne aggódj.
Pcos-em van ,nem rég volt egy missed ab műtétem. Ezután az orvos terheléses vércukormérést javasolt. Mielőtt újból próbálkozunk.
Szedek metformint , diétát mondott és mozgást.
Az előző eredményeim is rosszak voltak , növeltük a gyógyszert adagot. Lehetséges hogy jók lesznek egyszer az eredmények.
Mi lesz ha nem jók az eredmények?
Valakinek rendeződött már így a vércukorszintje?
Köszönöm ha leírjátok a tapasztalaitokat
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki hány nap alatt kezd normalizálódni a kuki?
- Normális a vércukorszintem ezekkel az értékekkel? Vagy forduljak orvoshoz?
- Van valami a széklet normalizálására?
- Hipoglikémia (alacsony vércukorszint)
- Állandósult magas gyomorsav és emelkedett éhomi vércukorszinten segíthet az, ha átállok paleo életmódra?
- Milyen károsodásokat okozhat a magzatban a magas vércukorszint?