Van valami a széklet normalizálására? (beszélgetés)
Egy nagy adag forró habos kakaó és utána egy kis üveg csemege uborka.
Várom a fórum indító véleményét,mert amióta elindította a topikot eltűnt.
Nem tudom, hogy ez reklámnak minősül-e, remélem nem.
Nálunk az aloe vera gél vált be, napi egy kanállal. Egy hónap után beállt a napi széklet gyakoriságra. Mivel viszonylag drága, ma már csak csipketeával felesben hígítva fogyasztjuk.
Azóta nincs hashajtó szedés,vagy ilyesmi.
Persze a napi optimális zöldség-gyümölcs és folyadékbevitel sokat segíthet a dolgon.
Nálam pedig segített a savanyú káposztalé felesben vízzel, napi fél deci reggel-este étkezés után. Egy hét ivás, egy hét szünet, nehogy aztán hasmenés legyen a vége :-)
Nálam az étgyomorra a tejeskávé sok tejjel, utána séta a lakásban (valami mozgás)...
Ha eszem is valamit a kávé után, akkor már nem működik ez a módszer, csak később szabad enni.
Ha azonnali hatást akarsz, akkor turmixolt zöldségleves és turmixolt kompót, mert a gyenge béltraktus a főtt, turmixolt dolgokra jobban reagâl. Később mehetnek a nyers gyümölcsből, zöldségből készült turmixok, smoothiek.
Nem tudom ki írta,savanyúkáposzta leve, hát végülis minden savanyú,vagy ecetes dolog inkább fokozza a székrekedést mert a savanyú összehúz, vagyis a vastagbélben kevesebb vizet fog megkötni a béltartalom, holottpont az a lényeg, hogy sok vizet kössön meg,attól lesz rendszeres széklet.
Nem elég a rost, ha nincs folyadék. Pl felesleges zabkorpát nyersen joghurttal enni, mert nyers, nem fogja kiváltani ugyanazt a hatást. Ellenben megfőzni a zabkorpát,az igen, mert beszívja a vizet és mindjárt nagyobb térfogata lesz.
Szerintem nem mindenkinél válik be, hogy éljen normálisan, és akkor ez is rendeződik.
Lányom rostban gazdagon étkezik, iszik amennyit kell, napi 1 órát edz, mégis sokat szenved(ett) ettől.
Neki az vált be, hogy minden nap reggeli előtt 1 dl Hunyadi vizet iszik langyosra melegítve. Ez rendben tartja évek óta. Ő pl. ehette az aszalt szilvát, nem hatott...
Szia! Csatlakoznék az előttem szólóhoz. :) Én is ilyen voltam, mint te. Ma már napi szinten megyek, akár többször is. Ne szedj szarságokat, élj normálisabb életet. :) Hosszú távon jobb.
Én heti 3-4 alkalommal sportolok, napi 5x étkezek rostban gazdag dolgokat (is), illetve minimum 2 liter VÍZ.
Ha ezt elkezded, akkor kb. 2-3 hét alatt minden rendben lesz. :) Nem kell hashajtó... Gyorsítsd az anyagcserédet.
Ha nem áll fenn betegség, aminek kísérő tünete lehet a székrekedés (remélem nem), akkor rostos ételek bevitelével, bőséges folyadékbevitellel tudsz segíteni. Mellette mozgás, ami mindenre jó.
Viccen kívül: múltkoriban megettem egy zacskó aszalt szilvát (sajnos nem tudtam ellenállni neki, egy délután folyamán mindmegette a feneapofáját ennek az idiótának):D - na, aztán volt illemhely látogatás.
Teljesen természetes módon ment a hashajtás. Mondjuk nekem rendben van a székletem, úgyhogy máskor önmérsékletet gyakorolok szilvaevésben.
Neked viszont, ha szereted az aszalt szilvát , ajánlom.
hogyan táplálkozol?
orvossal beszéltél már?
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki hány nap alatt kezd normalizálódni a kuki?
- Kisfiam széklete 2. napja nyálkás, inkább lágy széklet. Tegnapelőtt volt benne egy kevés halvány véres valami. Szerintetek mi lehet ez?
- 32 hónapos kisfiamnak 4 naponta van széklete, tud valaki ajánlani valamit amitől helyre áll a széklete?
- Spirál - vérzés normalizálódása
- Egy hasmenés után, ami kiszáradáshoz is vezetett, mennyi idöre van szükség, hogy normalizálódjon a széklet? Van valakinek tapasztalata?
- A vércukorszint normalizálható?