Tépett hús recept
850 perc
A Tépett hús hozzávalói:
1.5 kg sertéslapocka
20 dkg dijoni mustár (magvas)
2 ek só
2 csapott ek barna cukor
2 ek fűszerpaprika
1 ek füstölt pirospaprika
4 teáskanál bors
1 tk chili (ha csípősen szeretjük)
2 ek római kömény
A Tépett hús elkészítési módja:
A sertéslapockát megmossuk és szárazra töröljük. A mustár kivételével a fűszereket összekeverjük. Ez lesz a száraz pácunk.A húst alaposan bekenjük a magvas mustárral. Erre rátapicskoljuk a száraz pácot úgy, hogy befedje a teljes felületet. Én rögtön abba a tepsibe készítettem elő, amiben majd sütni fogom.A tepsit alufóliával minden irányból körbetekerjük. Szinte hermetikusan lezárjuk a tepsit. Legalább 10 órán át hűtőben pihentetjük.Ha eljött az ideje, betesszük a sütőbe, és 100 fokon elkezdjük sütni. Este 6-kor légkeveréssel indítom el a sütőt, de mielőtt lefekszünk, alsó-felső sütésre váltok, hogy mindenkinek zavartalan legyen az éjszakája. Reggel újra légkeverésre állítom.Kb. 12 órán át sütjük, anélkül, hogy ránéznénk. Akkor kicsomagoljuk, és óvatosan átfordítjuk, hogy az a fele is a szaft alá kerüljön, ami eddig felül volt. Már ekkor is omlik, de következő 2-3 órán át ellenállhatatlanra süti magát.
Sült krumplival és koviubival tálaltam, de szendvicsnek is tökéletes
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bless the child, 2021. okt. 27. 13:25
A tépett hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.