Tényleg mérgező lenne a körömlakk?Link lent. (beszélgetős fórum)
A körömbe két dolog tud beépülni. A víz, és az olajok. A körömlakkban egyik sincs.
A szagoktól meg még senkinek sem lett baja, max hányingere, de az akár reggel a wc-n is elé minket :)
A körmünk szaruból van. Az pedig nem igazán áteresztő anyag.
A körömlakkokat már elég régóta használják, és szerintem a lakkozott körmű és a nem lakkozott körmű népességben ugyanazok az elhalálozások okai.
Nem kell beszívni, nem kell megenni.
Hogy alkohollal lejönne-e, azt nem tudom. De azt hiszem, abban nem oldódik. Viszont tudomásom szerint van olyan lemosó is, ami nem acetonos.
Felesleges a frász-keltés ebben a dologban is.
Szerintem rendeltetésszerűen használva nem mérgezőbb, mint bármelyik nem bio/natur piperecucc (szerintem a szempillaspirált sem egészséges szopogatni, már a "szagából" ítélve). De van egy ismerős csajszi -enyhén neurotikus- ha kilakkozza a körmét akkor pár óra alatt levakarja/kaparja a körmével, fogaival, de teljesen lakkmentesre; na így tuti nem egészséges
(egyébként ha lakkozom és épp véletlenül belenyúlok, elkenem akkor megnyalom a körmöm, így teljesen sima lesz újra a lakkozás, persze tuti ez sem egészséges, de még semmi bajom nem lett tőle, csak némelyik lakk csípi a nyelvem)
Nyilván van benne egy csomó mérgező anyag, de szellőztetni kell, nem szipuzni, nem szabad szembe, nyálkahártyára, sebbe kenni, feleslegesen a bőrrel érintkezni hagyni. A köröm elhalt szaru, és nem lehet átitatni a lakk mérgező anyagaival, mert előbb megszárad.
Ez csak bio-pánik keltés.
Még soha nem hallottam évekig volt műkörmöm ,csak mostanában kezdtem el festeni a körmöm de ezek után elgondolkodtató érdemes e.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg egy hisztigép lennék, csak mert normális értékrendjeim vannak?
- Tényleg vakbélgyulladásom lenne?
- Bulimiás vagyok, segítségre lenne szükségem. Tudna valaki valamilyen helyet/orvost ajánlani, ami tényleg segít?
- Tényleg súlyos lelki beteg lennék?
- Szerintetek vannak földönkívüliek, és tényleg igaz lenne, hogy embereket visznek el kísérletezni rajtuk?
- Lehet-e körömlakkra Brill Top Gel fényzselét tenni? Mennyire lenne tartós?