Teljesen megzavarodott az alvás ritmusom. Mit tegyek? (tudásbázis)
Jó hogy előbányáztátok a témát. ;)
Járok melózni kb 3 ra érek haza. És biza alszom kicsit. És csak aztn főzés. De néha sikerül úgy hogy nem kell mindennnap.
5 év alatt csak megoldódott már a baja!
(honnan bányásszátok elő ezeket a sokéves fórumokat??????? )
nahát, akkor még én is csendeb legyek. én 2 éve nem tudok éjjel aludni.. de fél éve elegem lett belőle, és altatót szedek. orvosit, nem gyógynővényeset, az semmit nem ér nekem..
de én tudom magamról h ideges vagyok...később részletezem
Én is ezért alszom napközben kb ebédidő után. ( Volt arra is példa délelőtt 10 körül szét akartam esni ). Nem többet mint fél óra, de van hogy csak 10 perc. Akkor van baj ha épp nem vagyok otthon, de elkap ez az álomkór...
Szerintem is ahogy a munkánk, engedi. Álmos vagy, otthon is vagy, aludjál.
Sziasztok!
Nekem 17-18 éves koromban volt hasonló gondom. Éjjel nem tudtam aludni, a suliban meg elaludtam az órákon.
Én akkor elmentem a Dokihoz. Nem írt fel gyógyszert,hanem annyit mondott,hogy mindenkinek másmilyen az alvás ritmusa. Én csecsemőként is összekevertem az éjjelt a nappallal.
Azt tanácsolta,hogy próbáljak a megváltozott életritmusom szerint aludni. Én suli után azonnal hazamentem és aludtam jó pár órát. Éjjel tanultam. Majd 1-2 órát még hajnalban aludtam. Jó pár hónapig így ment. Aztán magától visszaállt a "normális" rend.
Én akkor megfogadtam az Orvos tanácsát. Amikor úgy éreztem,hogy az alvást kívánja a szervezetem,akkor aludtam.
Reméljük,hogy Nálad is csak átmeneti állapot.
Szerintem szánj rá pár napot az alvásra. Próbáld magadat teljesen kipihenni. Reméljük,hogy Nálad is használ. Ha nem,akkor viszont el kell menni egy szakorvoshoz.
Szia!
Nekem is volt ilyen gondom egy éve kb, pár hónapig sajnos eltartott, mire rendbejöttem. Miért 11-12 között fekszel le? Mit csinálsz addig? Pörögsz? Hogyan alszol el? Van a szobádban TV? Szól?
Nekem volt a munkámban egy feladat, amit nem tudtam megoldani, és órákat agyaltam éjjel, hogy mit csináljak vele, hogyan oldjam meg, stb. És egyszercsak a munka megoldása után észrevettem, hogy még mindig agyalok, más dolgokon. Felébredtem éjjel, és elkezdtem gondolkodni. Aztán már nem tudtam kikapcsolni az agyamat sem.
Nálad mi lehet az oka? Gondold végig. Bár gondolom most alszol. :))
Később jövök még.
Köszi a választ. kedves Mező: tudod mindenkinek a saját gondja a legnagyobb :) neked mitől állt így be? Munkarend vagy egyéb?
Őszintén szólva orvoshoz nem igazán szeretnék fordulni.
2 hete?:) Ez nem jelent még semmi különösebb gondot.
Nálam 4 éve tart..
Esetleg orvosod mit mond voltál e Nála?
mi így sajnos nem tudhatjuk miért lehet NEKED?:(
De sok SZERETETTEL kívánunk mielőbbi gyógyulást Kedves ANCHEE :)
További ajánlott fórumok:
- Teljesen tanácstalan vagyok! Mit tegyek?
- Egy "randi" előtt állok, de teljesen tanácstalan vagyok, mit tegyek?
- Mit tegyek, hogy beinduljon a teljesen lelassult anyagcserém?
- Fog a farmerom! A lábam teljesen kék lett tőle!! Mit tegyek a nadrággal?
- Mit tegyek? Teljesen kétségbe estem, hogy komoly bajom van...
- Teljesen kikészít a szalagavató, mit tegyek?