Telefónia (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Telefónia
Nagyon tetszett az írásod!
Valamikor, szinte szóról szóra írtam "ugyanezt" egy másfajta fórumon.
.. Bár nem ilyen választékosan..
Ezek a kunyizók mostanában már küldik a számot.
Azt felveszem,de mikor visszakérdezek,hogy nekem ki segít hamar elköszön!
Ja igen!
A másik.
Felveszem és öreganyám jájjj Juliskám!
Félretárcsázott...
Mikor annyira nyilvánvaló, hogy tényleg csak anorákról lehet szó, akkor nem. :)
Már az illető beszédstílusán lehet hallani, hogy komoly emberhez van szerencsém, vagy egy nepperhez.
Én felveszem, mert soha nem tudhatja az ember, hogy esetleg nem-e egy ismerősöm került bajba és csak olyan telefont tudott szerezni, amin ki van kapcsolva a számkijelző.
Ha pedig bambuszzoknit, borotvakészletet, kínálnak megvásárlásra, vagy valami segélyszervezet kér, hogy egy anorákban szenvedő kislány megsegítésére utaljak bizonyos pénzt erre vagy arra a számlaszámra fogom magam és megkérem később hívjon, mert vezetek és nem tudom őt végighallgatni. Utána pedig ha a megbeszélt időpontban hív egy rejtett szám nem fogom felvenni.
Ha valaki rejtett számmal hív én sem veszem fel.
Tiszteljen meg annyival,hogy nem titkolózik.
Én is küldöm a számom.
Hangpostám nincs.
A nagy kedvenc,mikor vezetékesen hívnak és megkérdezik,hogy otthon vagy?
Nem,Siófokig húztam a vezetéket magammal...
Mesélj! Mivel buktam le? :)
Vonalas telefonnál egyértelmű: aki felveszi, otthon van. A nem üzenetrögzítős vezetékesen is megoldható az üzenethagyás, de azt se hallgatják vissza lustaságból, figyelmetlenségből. A mobilos hangpostával szerintem inkább az a baj, hogy a lehallgatás pénzbe kerül, ezért nem élnek vele. Vagy aki lehallgatja, tojik törődni a visszahívással. 10 emberből kb. 9 állítja, hogy nem hallgatja vissza az üzeneteit. AKKOR MI A FRANCNAK HAGYJA MEG A LEHETŐSÉGET? Szerintem nemtörődömségből. Mennyiből állna intézkedni?
A jó öreg vezetékesemen, ha bekapcsol a rögzítő, a hívó fél azt hallja (kimenő üzenetben): „Szia! Hallgatlak!” Az illető elkezd beszélni, aztán a sípszót hallva leesik neki a tantusz. Abból a pár hangból be tudom azonosítani a hívó felet ha ismerősöm, vagy rokonom. Ha nem, akkor egy másik készüléken a hívószám-kijelzés segíthet.
Első mondatnál tudtam, hogy te írtad a cikket :)
Szerintem vonalas telefon esetében sem érhető el jobban valaki. Keveset vagyunk otthon. Hangpostával inkább az volt gond, hogy amikor bekapcsolt, a hívó fél többnyire elnémult, nem hagyott üzenetet, ijedtében letette a kagylót. Nekünk volt, és ahányszor visszahallgattam, pár lélegzetvételen kívül mást nem csináltak :)
Ami viszont tényleg jó, az a hívószámkijelzés. Vonalas telefonok esetében is elérhető, megfelelő készülékkel.
Hajdanán, 25-30 éve sokan csak álmodoztunk a vezetékes telefonról, nem hogy mobilról. 26 évvel ezelőtt lett vezetékes telefonom, ki is tudtam használni MAXIMÁLISAN, különösen az üzenetrögzítőt.
Ugrás a teljes írásra: Telefónia