Tejszines-tökmagolajas hal recept
45 perc
A Tejszines-tökmagolajas hal hozzávalói:
2-3 evőkanál tökmagolaj
1 kg tengeri halfilé (pangasius)
2 dl tejszín
2 teáskanál morzsolt zsálya (ha van akkor friss)
1 csipet őrölt bors
A Tejszines-tökmagolajas hal elkészítési módja:
A halat megmossuk, ha fagyasztott hagyjuk felengedni. Konyhai papírtörlővel letöröljük róla a felesleges vizet. Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben és megpirítjuk rajta a zsályát. A zsályás vajban megpároljuk a halat, majd a fedőt levéve hagyjuk hogy elfőjön a leve. Ez után felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg a tejszín forrni kezd. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. okt. 20. 21:00
A tejszines-tökmagolajas hal elkészítési módja és hozzávalói.