Kapros-túrós csusza recept
40 perc
A Kapros-túrós csusza hozzávalói:
-500 g fodros nagykocka
-fél kg.túró
-1 cs./125 g juhtúró
-4 dl tejföl
-baconszalonna vagy csaszarszalonna ~ 30 dkg
-olaj
-1 nagy csokor kapor, ha lehet friss
A Kapros-túrós csusza elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágva megpirítjuk /zsírjára sütjük. Közben kifőzzûk a tésztát (sós, olajos vízben) Amikoraszalonna megpirult, rádobjuk atésztát, erre a túrókat, majd a tejfölt és összekutymantjuk. A végén megy rá a kapor. Aki nem szereti, természetesen, kihagyhatja, de sztem az egyik legszuperebb fűszernövényünk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. okt. 18. 23:54
A kapros-túrós csusza elkészítési módja és hozzávalói.