Tejszínes sütőtök leves recept
60 perc
454 kcal
(4főre)
1 kg sütőtök
6dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 liter húsleves,kockából
2 dl tejszín
8 apróra vágott bazsalikomlevél
só,őrölt fehér bors
A Tejszínes sütőtök leves elkészítési módja:
A megtisztított hagymát apróra vágjuk,és nagyobb edényben,a felforrósított vajon megpároljuk(vigyázat,nem pirítjuk!). A tököt jól megmossuk,meghámozzuk,közepesen nagy kockákra vágjuk,és a hagymába beleforgatjuk,és a húslével felöntjük.Lefedjük,és kb.20 percig főzzük.Majd hadjuk kihülni. A sütőtököt a levével együtt összeturmixoljuk,a fazékba visszaöntjük,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.Végül a tejszínt is belekeverjük,azzal már nem forraljuk,csak jól felmelegítjük.Közvetlenül tálalás elött szórjuk meg bazsalikommal.
Ezt a levest van aki sajttal illetve pirított kockával tálalja,ebben az esetben a bazsalikomot el kell hagyni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA, 2008. szept. 17. 07:47
A tejszínes sütőtök leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.