Tejmentes babakeksz (beszélgetés)
Sziasztok! A vér vizsgálat nem mutatott ki semmit! Teljesen negatív lett. Voltunk a héten tejterheléses vizsgálaton is, de nem tudtuk végig csinálni, mert pici adagokkal emelik a mennyiségeket és Bálint a negyedik próbálkozás után már nem itta meg a tejet. Ezzel együtt nem produkált semmilyen tünetet, még bőr tünetet sem, ezért most két hétig itthon kell emelkedő adagban adnom tejes, tejtermékes ételeket. Eddig minden rendben. Remélem így is marad!
A bőr tünetekre egyébként azt mondta a Drbácsi, hogy nagy százalékban nem találják meg az okot. Nem áll mögötte feltétlenül ételallergia!
Szia! Örülök, hogy ízlik! Bálint is nagyon szereti. Darabszámra tényleg sok van benne, csak azért írtam, hogy drága, mert egy átlagos kekszhez viszonyítva valóban soknak tűnik. Ha már elmúltatok egy évesek érdemes kipróbálni a zabfalatokat. Nagyon ízlik az is a kisfiamnak.
Jó hétvégét Nektek!:)
Köszönöm szépen! :))))
Kipróbálom és megírom, hogy sikerült!
ha valaki kipróbálja írja meg létszi, hogy milyen sikere volt.
Van egyébként egy másik receptem is, de abban tojás, margarin és méz is van. Szóljon akit érdekel.
Ja és jó étvágyat a piciknek :)
Elnézést, hogy ilyen soká jövök, de két kicsi mellett kevés az idő (2éves, 4 hós)
Az én nagylányomnál is felmerült az allergia, szerencsére ez nem igazolódott be. A keksz receptet nem próbáltam ki, így nem tudom, hogy finom e:
Hozzávalók:
egy nagyobb érett kajszibarack vagy banán
egy csésze zabpehely
3 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
A zabpelyhet apróra kell őrölni, majd az összetört gyömölccsel, a liszttel és az olajjal össze kell dolgozni. 10 percig állni kell hagyni, majd olajos kézzel kb 1 cm vastag lepénykéket kell formálni. 180 fokon kb 15 perc előmelegített sütőben.
Ez viszonylag kemény állagú, ami kifejezetten jó a kicsiknek
Sziasztok! Szeretnék én is csatlakozni, ha lehet?!
Kislányom 8 és fél hónapos. Pontosan nem biztos, hogy tejtermékekre allergiás-e, de nagy a valószínűsége. Neki is bőrproblémája volt, de két nap alatt egy bizonyos gyógyszertári kenőcstől elmúlt.
Kérdésem az,hogy akinek csináltak allergia vizsgálatot, hogy és hol csináltatta a gyereknek? Köszi előre is a választ
Kíváncsi leszek, majd írd meg az eredményt! Én is próbálok újra beutalót szerezni, hátha most sikerül. Addig pedig próbálom elkerülni a rizikós dolgokat.
:))))
Ááá, nem bizonyítottak semmit. Csak 2 hónapos koráig akkora volt a pocakja, mint egy lufi, nem lehetett etetni, mert üvöltött és vastagon ekcémás lett a kis feje, füle, nyaka... mindene. Ahogy a tej le lett állítva, (és kapott szteroidos(!) krémet), elmúlt az ekcémája úgy-ahogy.
Az biztos, hogy a tejfehérjével van gond, mert még az 1%-os tartalomtól is azonnal ekcémásodni kezd. Rendszeresen kenjük a bőrét egy nagyon jó zsírozóval és cremorral, ezek mellett is van a karján és a lábán.
A rizspépet én is próbáltam, szereti, de csak módjával, attól is hasfájás lesz (konkrétan szinte mindentől).
A R...mannban találtam még gabonát (tönkölybúza), amiből lehet tejmentes pépet készíteni, azt imádja és NEM fáj tőle a hasa.
Ezt pedig Anyukámtól kaptam ma reggel, hátha Nektek is hasznos lesz:
Én szívem szerint laktózra is megnézetném, mert ha laktóz tartalmú cuccot kap, fél órán belül hatalmas lesz a pocakja és órákon át üvölt, de a gyerekorvos szerint ő megoldotta a problémát, így jó minden, ahogy van. Szerinte az ekcéma is csak apró kellemetlenség...
bocs a cimemre elküldenéd miből mennyi teszel bele
marika0116@citromail.hu
Nagyon köszönöm kipróbálom
üdv Marika
Sziasztok!
Nálunk az unokám talán már a születése óta teljes tejallergiás, de mi nagyon szeretjük a Sinlac tápszert.Ebből ő még 3,5 évesen is megiszik napi 2 cumis üveggel.De ez mellet jár bölcsibe neki külön főznek,mi is úgy csinálunk itthon hogy neki is megfeleljen de a tej mentes keksznek én is szeretném elkérni.Abban is szeretnék tanácsot kérni,hogy hogyan lehet valahogy kicsit felhizlalni,mivel még most is 13.5 kg a súlya.
Köszönöm előra a választ .
Marika
nálunk a
Megnéztem ma ezt a kekszet és azt írják a dobozán, hogy tartalmaz sovány tejport. Nem mertem megvenni. :((
A kisfiadnak nem volt tőle semmi gondja?
További ajánlott fórumok:
- Tejallergiának lehet tünete makacs székszorulás?Másnál volt ilyen?Most erre gyanakszanak a dokik, tejmentes diétával teszteljük.
- Hol lehet kapni gluténmentes babakekszet?
- Hulala tejszín, növényi? Tejfehérjével? Tudja valaki, hogy akkor tejmentes vagy nem?
- A tejmentes gyümölcsfagyi hogyan készül? Ami krémes és nem vizesnek tűnő
- Mennyi idősen adtatok először kiflicsücsköt babapiskotát babakekszet a kicsinek?:-)
- Fosfovit babakeksz por formában hol kapható?