Tejfölös krumplifuta recept
A Tejfölös krumplifuta hozzávalói:60 dkg krumpli
liszt
1 egész tojás
3 ek tejföl
csipet só
10 dkg reszelt sajt
A Tejfölös krumplifuta elkészítési módja:
Főzd meg héjában a krumplit sós vízben, majd hagyd hűlni kicsit, húzd le a héját, és törd össze pépé egy nagyobb tálban. Add hozzá az 1 tojást 2 ek tejfölt, és annyi lisztet, hogy egy lágy állagú tésztát kapj. Keverd hozzá a reszelt sajtot. Majd nyújtsd ki kb 0.5 cm-re és szaggasd ki. Forró olajban kis lángon süsd ki aranybarnára. Tálaláskor tejföllel díszítsd a tetejét is.
Sokszor készítettem már krumplifutát (köszönet érte: LONKA 1974-nek), de ma tejfölt is tettem bele és fenséges lett. Akár köretként is, de uzsira is fogyasztható.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. szept. 25. 12:34
A tejfölös krumplifuta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.