Rumpuncsos madártej recept

1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
6 tojás
2 vaníliás cukor
1 db fahéj
só
1 rumpuncsos főzős pudingpor
A Rumpuncsos madártej elkészítési módja:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórok 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. A pudingport pár ek tejjel kikavarom, majd belekeverem a sárgába. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a pudingporos tojássárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. aug. 22. 18:37
A rumpuncsos madártej elkészítési módja és hozzávalói.